• Blog

  Valentijnsactie mymamacollage

  Inmiddels wonen wij een jaar in ons nieuwe huis, de grootste klussen zijn af en ik kan nu verder met …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#7 Dobbelspel en klussen in huis

  Yes, daar zijn we weer! Een dag later dan de afgelopen keren omdat ik te druk en te moe was …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#6 Sinterklaas en heel veel eten

  Een hele goede morgen lieve mensen, leuk dat je er weer bent voor een nieuwe PLOG van dit weekend! We …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Van een avondmens naar ochtendmens: zo doe je dat

  De een springt 's ochtends om zes uur zijn bed uit en de ander leeft midden in de nacht op. …

  Bekijk bericht
 • Blog

  PLOG#5: Wandelen, sinterklaasintocht en spelletjesavond

  Een hele goede maandagmorgen allemaal! Na een super mooie sinterklaasintocht en het zonnetje van gisteren zijn we weer helemaal klaar …

  Bekijk bericht
 • Blog

  HOE KIES JE DE JUISTE BASISSCHOOL?

  Over welgeteld zes maanden wordt Sem DRIE jaar, ik kan het niet geloven hoe snel hij groot wordt! Eigenlijk meteen …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#4 Sem in de dierentuin

  Goedemiddag lieve luitjes! Vandaag, iets later dan normaal de weekendplog! Wij hadden een heerlijk weekend, zonder al te veel verplichtingen …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Voor jou

  Lieve lieve kleine grote Sem Het is 29 April 2019 als ik dit schrijf en jij bent vandaag jarig! Je wordt alweer …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#3 Nieuwe telefoon, kapper & naar het strand

  Hoi allemaal! Goedemorgen! Ik begin deze week lekker vrolijk, want het was een super fijn weekend en deze week krijgen …

  Bekijk bericht
 • Recepten

  RECEPT: Zomerse Salades

  Vorig weekend vierde wij mijn verjaardag met onze vrienden. Vanuit thuis heb ik altijd meegekregen dat je je gasten niet …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#2 DE NATURIJ

  Een hele goede zondagochtend lieve mensen, het lijkt een super mooie dag te worden en wij hebben een drukke planning …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#1 SEM’ VERJAARDAGSFEESTJE!

  Leuk dat je er weer bent vandaag! Het is tijd voor een niet helemaal primeurtje op de blog want ik …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Suikervrije opvoeding?

  De mensen die mij goed kennen en die wij veel zien zijn met enige regelmaat knettergek geworden van mijn suikervrije …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Leven wij milieubewust?

  Dat de aarde aan het opwarmen is en wij met zijn alle een bijdrage moeten leveren is een feit. Tijdens …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  Even een keer iets anders!

  Goedemorgen lieve allemaal! Leuk dat je er bent voor een nieuw artikeltje op deze nieuwe maandag! Normaal gesproken komt er …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Wat wij onze kinderen mee willen geven

  Vanaf het moment dat wij wisten dat onze Semmie onderweg was voeren Bo en ik gesprekken over de opvoeding van …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Pick your battles: Peuterpuberteit

  Niemand ontgaat de peuterpuberteit en hoewel Sem nog geen 2 is zitten wij er nu al middenin. Hoe dat er hier …

  Bekijk bericht
 • Blog

  7 tips voor de lust-ik-niet-fase

  Zoals ik in deze blog al vertelde is onze alles etende baby/dreumes veranderd in een helaas alles weigerende peuter. …

  Bekijk bericht
 • Zwangerschap

  Oeps, Ik wist niet dat ik zwanger was. En al zo ver!?

  Binnen twee dagen stond ons leven op de kop, op donderdagavond zat ik met een positieve test in handen en …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Recept: Kiplasagne

  Vandaag een primeurtje op de blog! namelijk mijn allereerste recept die ik met jullie deel. Alhoewel ik mijzelf allerminst als …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Wat onze dreumes (niet) eet!

  In mijn laatste dreumes update heb ik verteld dat het eten een altijd terugkerende verassing was. Tot Sem 18 maanden was …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Sem’s bedritueel

  De meeste weten inmiddels al wel dat ik een enorme slaapkop op de wereld heb gezet. Sem slaapt vanaf dat …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Favoriete uitstapjes met Sem

  Sem en ik brengen veel tijd samen door. Doordeweeks gaat hij in de ochtend naar ‘schooltje’ en moet ik hem …

  Bekijk bericht
 • persoonlijk

  De Happy tag ♥ Dingen waar ik blij van word!

  Door Papablogger ben ik uitgenodigd om deze tag in te vullen, die kans laten we natuurlijk niet schieten dus ik …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Hoe is de verhuizing verlopen?

  Hoi allemaal! Het is maandag ochtend en tijd voor een terugblik op onze verhuizing. Twee weken geleden kregen wij de …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Kinderopvang

  Hoe doen wij het met de uren dat we aan het werk zijn. Gaat Sem naar een gastouder of naar …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Dreumes update

  Een hele goedemorgen lieve mensen, een extra artikeltje vandaag! Het is vandaag 8 januari en dat betekend dat er precies twee …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Ik ga het anders doen

  Ik ga het anders doen Goedemiddag allemaal! Vandaag even geen artikeltje maar een heel kort berichtje! De titel verraad het …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Verhuis-update

  Een tijdje terug vertelde ik dat wij een nieuw huis hebben gekocht! Super spannend en alles gaat nu ontzettend snel ( …

  Bekijk bericht
 • Blog

  De feestdagen!

  Wij hebben vakantie! Dat voelt me toch een portie lekker, kun je je vast wel voorstellen. Met de verhuizing in …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Overzicht 2018

  Nog maar een paar uurtjes en dan is het jaar alweer voorbij, wat gaat dat toch altijd ongelofelijk snel. Een …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Let’s get personal tag

  Onder het mom van elkaar beter leren kennen vul ik vandaag de let’s het personal tag in. Een mega …

  Bekijk bericht
 • Wat onze dreumes (niet) eet!

  Wat onze dreumes (niet) eet!

  In mijn laatste dreumes update heb ik verteld dat het eten een altijd terugkerende verassing was. Tot Sem 18 maanden was genoot hij van elk eetmoment en at hij vrijwel alles! Tegenwoordig is het vaker een drama dan dat het feest is. Als we geluk hebben eet hij een paar happen en eet hij daarna nog iets van mijn bord. Hebben we pech probeert hij het niet eens en eindigt het in een puberbui. Hoe gaan wij hiermee om en hoe ziet zijn dagmenu eruit?

  Puberteit en opvoeding

  Qua opvoeding van Sem liggen Bo en ik gelukkig heel erg op een lijn, we zijn de moeilijkste niet maar we zijn wél streng. Aan tafel zitten met het eten, nee is nee en regels zijn regels. Maar we willen daarentegen ook niet de hele dag voor politieagent spelen. Zo proberen we Sem tussendoor al wat groentes te geven zodat we tijdens het avond eten niet continu in gevecht zijn over het wel of niet leeg eten van zijn bord. Dit neemt behoorlijk veel stress weg, bij zowel Sem als ons. Zelf merk ik heel erg dat Sem in een fase zit waarin hij alles wil eten wat ik eet. Zit ik lekker mijn witte bolletje weg te werken terwijl Sem een bruine boterham met smeerkaas op zijn bord heeft liggen kan ik er gif op in nemen dat die boterham er niet in gaat en hij eindigt met mijn witte bol. Zelfs als de bolletjes in verpakking en al op de eettafel liggen, hij moet en zal dan die witte bollen hebben. Hier kunnen we strijd over maken maar we kunnen ook proberen afspraken te maken! Dit doen we dus nu. Eerst zijn eigen broodje dan dat aantrekkelijke witte bolletje. Werkt overigens niet altijd, maar ik merk dat het op deze leeftijd zeker de moeite waard is om te proberen! Of hem een keuze geven, ook een succes!

  Iedere woensdag een verse smoothie halen bij by-kees met oma

  Dagmenu

  07.00

  Op een doordeweekse dag sta ik om kwart over 6 op en zorg ik dat de eettafel al klaar staat om te ontbijten, dan haal ik rond 7 uur Sem van bed en gaan we samen naar beneden. Sem krijgt iedere ochtend een beker melk en een boterham met iets wat we op dat moment in huis hebben. Als we iets meer tijd hebben ontbijten we vaak met yoghurt gevuld met de love my veggies hartjes en een lekker stuk fruit. Daarna breng ik Sem naar de opvang.

  Tussen de middag samen een broodje eten

  14.00

  Ik ben elke dag rond 13.00 klaar met werken en moet dan nog een half uurtje rijden, ik haal Sem dan ook standaard om 14.00 op. Hij heeft in de tussentijd al lekker geluncht én nog een lekker fruitmomentje gehad. Toch heeft Sem altijd honger als hij bij de opvang weg komt, we eten vrijwel altijd samen nog een broodje of iets lekkers als we thuis komen. Dat lekkers kan een koekje zijn maar ook stukjes fruit of groente vallen altijd in de smaak.

  16.00

  Dit is ons favoriete snack moment, soms is dit iets in de vorm van een koekje maar vaak is het een bakje met stukjes tomaat. Hangt ook een beetje af van wat meneer om 14.00 naar binnen werkt! Hij heeft rond deze tijd vaak trek en de groenten gaan er dan heel goed in!

  17.00

  Ik ga elke dag rond 17.00 koken, Sem zit nu op een leeftijd dat hij het ook interessant gaat vinden en me met vlagen zelfs komt helpen. dan peuzelt hij tussendoor ook nog heel wat groentes op!

  17.30/18.00

  Dit tijdstip hangt een beetje van het gerecht af maar over het algemeen probeer ik vóór 18.00 te eten met Sem. Wij merken dat als we later eten er echt niets in gaat, we altijd strijd hebben en er echt niets gezelligs aan is. Dit proberen we te voorkomen door uiterlijk 18.00 aan tafel te zitten. Vaak eten wij iets in de vorm van lasagne, pasta, een simpel avg’tje of een ovenschotel. Meestal vindt Sem dit erg lekker, maar soms ook helemaal niet. Maar na al die lekkere stukjes groente tussendoor maak ik me geen zorgen! Als hij niet eet mag hij ook gewoon een toetje omdat we een toetje geen beloning vinden voor goed eten maar een onderdeel van het avondeten. Dit is eigenlijk altijd feest, maar Sem heeft wel echt een voorkeur voor toetjes. Een simpel bakje yoghurt hoeven we niet mee aan te komen zetten haha! Dus moeder gans rent elke week naar de supermarkt om van die mooi fel gekleurde kinder toetjes te kopen. Helemaal prima 🙂 Bij het avondeten drinkt Sem ook weer een beker melk.

  Lekker knoeien met zijn toetje

  Ik ben super benieuwd naar hoe jullie kindjes eten en hoe het dagmenu van je kleintje er ongeveer uit ziet! Deel je hem in een reactie eronder? Oh, en komende week deel ik een aantal tips voor de lust-ik-niet-fase!

  Dankjewel voor het lezen! Liefs, XX

  Volg:
  Allaboutsem
  Allaboutsem
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *