Wat onze dreumes (niet) eet!

Wat onze dreumes (niet) eet!

In mijn laatste dreumes update heb ik verteld dat het eten een altijd terugkerende verassing was. Tot Sem 18 maanden was genoot hij van elk eetmoment en at hij vrijwel alles! Tegenwoordig is het vaker een drama dan dat het feest is. Als we geluk hebben eet hij een paar happen en eet hij daarna nog iets van mijn bord. Hebben we pech probeert hij het niet eens en eindigt het in een puberbui. Hoe gaan wij hiermee om en hoe ziet zijn dagmenu eruit?

Puberteit en opvoeding

Qua opvoeding van Sem liggen Bo en ik gelukkig heel erg op een lijn, we zijn de moeilijkste niet maar we zijn wél streng. Aan tafel zitten met het eten, nee is nee en regels zijn regels. Maar we willen daarentegen ook niet de hele dag voor politieagent spelen. Zo proberen we Sem tussendoor al wat groentes te geven zodat we tijdens het avond eten niet continu in gevecht zijn over het wel of niet leeg eten van zijn bord. Dit neemt behoorlijk veel stress weg, bij zowel Sem als ons. Zelf merk ik heel erg dat Sem in een fase zit waarin hij alles wil eten wat ik eet. Zit ik lekker mijn witte bolletje weg te werken terwijl Sem een bruine boterham met smeerkaas op zijn bord heeft liggen kan ik er gif op in nemen dat die boterham er niet in gaat en hij eindigt met mijn witte bol. Zelfs als de bolletjes in verpakking en al op de eettafel liggen, hij moet en zal dan die witte bollen hebben. Hier kunnen we strijd over maken maar we kunnen ook proberen afspraken te maken! Dit doen we dus nu. Eerst zijn eigen broodje dan dat aantrekkelijke witte bolletje. Werkt overigens niet altijd, maar ik merk dat het op deze leeftijd zeker de moeite waard is om te proberen! Of hem een keuze geven, ook een succes!

Iedere woensdag een verse smoothie halen bij by-kees met oma

Dagmenu

07.00

Op een doordeweekse dag sta ik om kwart over 6 op en zorg ik dat de eettafel al klaar staat om te ontbijten, dan haal ik rond 7 uur Sem van bed en gaan we samen naar beneden. Sem krijgt iedere ochtend een beker melk en een boterham met iets wat we op dat moment in huis hebben. Als we iets meer tijd hebben ontbijten we vaak met yoghurt gevuld met de love my veggies hartjes en een lekker stuk fruit. Daarna breng ik Sem naar de opvang.

Tussen de middag samen een broodje eten

14.00

Ik ben elke dag rond 13.00 klaar met werken en moet dan nog een half uurtje rijden, ik haal Sem dan ook standaard om 14.00 op. Hij heeft in de tussentijd al lekker geluncht én nog een lekker fruitmomentje gehad. Toch heeft Sem altijd honger als hij bij de opvang weg komt, we eten vrijwel altijd samen nog een broodje of iets lekkers als we thuis komen. Dat lekkers kan een koekje zijn maar ook stukjes fruit of groente vallen altijd in de smaak.

16.00

Dit is ons favoriete snack moment, soms is dit iets in de vorm van een koekje maar vaak is het een bakje met stukjes tomaat. Hangt ook een beetje af van wat meneer om 14.00 naar binnen werkt! Hij heeft rond deze tijd vaak trek en de groenten gaan er dan heel goed in!

17.00

Ik ga elke dag rond 17.00 koken, Sem zit nu op een leeftijd dat hij het ook interessant gaat vinden en me met vlagen zelfs komt helpen. dan peuzelt hij tussendoor ook nog heel wat groentes op!

17.30/18.00

Dit tijdstip hangt een beetje van het gerecht af maar over het algemeen probeer ik vóór 18.00 te eten met Sem. Wij merken dat als we later eten er echt niets in gaat, we altijd strijd hebben en er echt niets gezelligs aan is. Dit proberen we te voorkomen door uiterlijk 18.00 aan tafel te zitten. Vaak eten wij iets in de vorm van lasagne, pasta, een simpel avg’tje of een ovenschotel. Meestal vindt Sem dit erg lekker, maar soms ook helemaal niet. Maar na al die lekkere stukjes groente tussendoor maak ik me geen zorgen! Als hij niet eet mag hij ook gewoon een toetje omdat we een toetje geen beloning vinden voor goed eten maar een onderdeel van het avondeten. Dit is eigenlijk altijd feest, maar Sem heeft wel echt een voorkeur voor toetjes. Een simpel bakje yoghurt hoeven we niet mee aan te komen zetten haha! Dus moeder gans rent elke week naar de supermarkt om van die mooi fel gekleurde kinder toetjes te kopen. Helemaal prima 🙂 Bij het avondeten drinkt Sem ook weer een beker melk.

Lekker knoeien met zijn toetje

Ik ben super benieuwd naar hoe jullie kindjes eten en hoe het dagmenu van je kleintje er ongeveer uit ziet! Deel je hem in een reactie eronder? Oh, en komende week deel ik een aantal tips voor de lust-ik-niet-fase!

Dankjewel voor het lezen! Liefs, XX

Volg:
Allaboutsem
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *