Voor jou

Voor jou

Lieve lieve kleine grote Sem

Het is 29 April 2019 als ik dit schrijf en jij bent vandaag jarig! Je wordt alweer twee jaar, ik kan nauwelijks geloven dat het gewoon al twee jaar geleden is dat jij geboren werd. Dat ik jou om 13.34 samen met jou papa in het ziekenhuis op de wereld zette. Onze zoon, ons eerste kindje, en meteen al ons dierbaarste bezit. Wat waren we blij dat jij er was. We hadden een super start na een zware bevalling en je maakte in de eerste week al al onze dromen waar. Papa en mama zaten door jou op een knoeperd van een wolk en ons eerste jaar als gezin ging vrijwel perfect. Je ontwikkelde jezelf enorm en ging in een mum van tijd van kleine mini baby tot kletsende dreumes.

In het eerste jaar waren we zoekende als ouders, het omgooien van ons leven en het ontwikkelen na alles wat er gebeurd was. Ik had nooit kunnen vermoeden dat ik het ouderschap zo geweldig zou vinden. Het eerste jaar zeker, maar ook nu wordt het steeds leuker! Want vriendje wat wordt je groot, wijs en nieuwsgierig. Hoe heerlijk de babytijd was merk ik dat ik het afgelopen jaar intens genoten heb van jou. De stappen die je zet, de interactie, het heftig antwoorden met ja of nee als er iets gevraagd wordt, en het zien hoe je letterlijk elke dag weer een stukje ontwikkeld. Wat ben je mooi! Tellen, kleuren, zinnetjes die langzaamaan beginnen te komen; ‘wat doe je’ is by far de meest gevraagde! Je begint liedjes te zingen en grote mensen na te doen als ze in gesprek zijn ‘ blablablablaa’ zeg je dan, en je laat me geregeld kei hard lachen met jou humor! Bovendien ben je een onwijs lief kereltje, je ontfermd je over iedereen, geeft iedereen die je maar een beetje leuk vindt een kus bij binnenkomst en knuffelt het liefst de hele dag met papa en mama.

Je lijkt enorm op je vader, je hebt enkel mama’s donker bruine ogen, de foto’s liegen er immes niet om! Maar qua karakter ben je een beetje een mix van papa en mama. Je kunt enorm driftig worden als iets niet gaat zoals jij het gepland hebt, je hebt een sterk willetje! Probeert veelal zelf alles te bepalen en dat is nog wel eens een strijdpunt. Vaak sluiten we een compromis, je mag dan kiezen uit twee dingetjes, en wat voel je je dan groot! Je bent een gevoelig, lief en rustig kindje, als er een gespannen sfeer hangt ergens sluit jij je af, ga je rustig in je eentje zitten spelen, maar als het ergens gezellig is sta je er altijd met je neus bovenop. Je bent een echt mensenmens, hoe meer zielen hoe meer vreugd! Als je ziet dat papa en mama knuffelen, klim jij er gauw bij en straal je enorm. Je bent het liefst de hele dag buiten, lekker rossen op je fiets. Al is voetballen momenteel ook groot favoriet! Je helpt mama met de plantjes en het vegen van de tuin tot je er bij neer valt. Om over auto’s nog maar te zwijgen, daar ben je de hele dag druk mee, overal waar je komt en zelfs mee naar bed maar je gaat ook graag een boekje lezen of een puzzel maken. Je bent vrij in je doen en laten, je past je makkelijk aan en bent zeer flexibel, wel hou je enorm van je avond ritueel. Want in bad gaan is het mooiste wat er is, gek doen in het water en spelen met alles wat je vindt. Vrij, dat omschrijft jou denk ik het allerbeste! Je bent mooi zoals je bent.

Wat zijn wij trots op jou vriendje! Sinds jij ons twee jaar geleden papa en mama maakte zijn we elke dag zo blij met jou. We kunnen je niet eens vertellen hoezeer jij ons leven hebt verrijkt én van de mensen om ons heen! Iedereen is stapelgek op jou. Ik houd je het liefst altijd dicht bij me en loslaten valt nog niet altijd mee, maar dat leer jij mama wel want je bent nu immers twee. Gelukkig hoeft het nu nog niet zozeer en je drukt me direct met de neus op de feiten, want o wee als ik je probeer te helpen! Je bent al een echte grote jongen. Ik hoop dat dit een prachtig jaar voor jou wordt lieverd, waarin je weer veel mag leren, geluk mag voelen en vooral lekker blijft zoals je bent. Je bent mijn lieve kleine Semster en ik hou meer van jou dan je ooit zult weten.

De wereld is mooier met jou ♥

Dikke kus,

mama

Volg:
Allaboutsem
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *