Verhuis-update

Verhuis-update

Een tijdje terug vertelde ik dat wij een nieuw huis hebben gekocht! Super spannend en alles gaat nu ontzettend snel ( als in over een week gaan we verhuizen ) we zijn nog steeds super blij met deze keuze en we verheugen ons mega op deze grote stap. Inmiddels is de officiële datum van overdracht bekend en komt het moment van verhuizen wel heel dichtbij. Het leek me leuk om jullie een update te geven! Wat moeten we allemaal doen in het nieuwe huis? Hoe hebben we het gepland? Gaan we verhuizers huren of doen we het zelf? Ik praat jullie bij!

Ons huidige huis is een huurhuis. Een bovenwoning met een heel knus erkertje en drie slaapkamers. Prima huisje precies op de hoek van het centrum ( letterlijk 100 meter ) waar we de afgelopen 4 jaar met veel plezier hebben gewoond. Maar met een kindje, en twee katten wordt het nu toch echt te krap! We waren er vrij snel achter wat we precies wilden en hebben voor we dit huis kochten maar drie andere huizen bekeken.

Wat moet er gebeuren?

We hebben een huis gekocht wat in een super nette staat is, relatief nieuw spul erin en eigenlijk helemaal af. Alles zit erop en eraan, er ligt een súpermooie houten vloer in, een nieuwe badkamer en een nieuwe keuken, we hoeven eigenlijk niets anders te doen dan onze spullen erin zetten. Toch zijn er een paar kleine dingen die we willen aanpassen. Zo hebben we in ons huidige huis enkel glas en glas in lood, prachtig om te zien maar vreselijk koud in de winter. We willen dus al het enkele glas wat in de nieuwe woning zit vervangen voor dubbel. Niet het grootste werkje op de lijst aangezien dit alleen boven nog is. Een ander klein dingetje is dat we een mooie stalen deur beneden willen. Bo zijn neef heeft een staalbedrijf en gaat zo’n prachtige deur voor ons maken, deze vinden we allebei echt ZO mooi! Dit zijn allemaal dingetjes voor min of meer lange termijn. Op korte termijn hoeft er zo goed als niets.. Vindt Bo.. Ik ben het daar niet zo mee eens en wil eigenlijk zodra de overdracht is geweest meteen beginnen met sauzen. Bo verklaard me voor gek aangezien de huidige eigenaar net alles in de verf heeft gezet en het er nog prima uit ziet, maar ik voel me er prettiger bij als het een nieuw likje verf heeft. Gewoon omdat dat frisser is. Meer eigen. Gaan we dus ook gewoon doen, eens of oneens!

Bovenverdieping

Boven hoeven we eigenlijk, net als de rest van het huis, niet perse iets te doen. Op het glas na, dat willen we wel echt graag vervangen. Misschien de wanden een ander kleurtje en Sem zijn kamertje schilderen en dan ben je al een heel eind. Ik kijk nu alweer zo ongelooflijk uit naar het moment dat ik Sem zijn kamertje in kan gaan richtten, dat vond ik in dit huis ook zo leuk om te doen en ik ben nog elke dag ontzettend blij met het resultaat. Sem heeft nu nog een echte babykamer maar daar gaan we straks in het nieuwe huis iets stoerders van maken! Lees ook: http://www.allaboutsem.nl/pinterest-grotejongens-kamer-inspiratie/

De tuin

De tuin is voor ons iets waar we heel gelukkig van worden, we wonen nu op een bovenwoning en hebben enkel een balkonnetje met ochtendzon. Hij is niet gigantisch maar wel veel beter dan wat we nu hebben, en hij is op het zuiden dus hebben we letterlijk de hele dag zon! Een opberghok, een overkapping waar we op zomeravonden heerlijk kunnen zitten, en genoeg ruimte voor Sem om te spelen. Ik vindt het extra leuk dat we er voor de zomer in trekken want dat betekend dat we de hele zomer kunnen genieten van onze tuin! Uiteindelijk is het de bedoeling dat we het tuinhuisje gaan uitbreiden zodat Bo een fijne werkplek heeft en ik wil graag nog een strookje gras en eventueel wat borders voor planten.

Plannen voor later

Voorlopig zijn dit de grootste dingen die we aan ons nieuwe huis willen doen. Het valt allemaal reuze mee en daar zijn we ook écht heel erg blij mee! Sowieso is er niet echt iets wat perse moet omdat het allemaal net aangepakt is, we nemen onze spullen mee omdat we eerst willen kijken hoe de ruimte is met onze eigen meubels erin. Uiteindelijk willen we wel graag onze huidige meubels vervangen voor wat nieuws, maar we willen eerst zien hoe of wat en zeker omdat we nog niet weten hoe we alles gaan indelen. Wat we wel weten is dat we het nu gewoon echt een thuis willen maken. Ik ben bij Bo ingetrokken en heb eigenlijk nooit echt iets veranderd, tuurlijk hing ik mijn eigen dingen aan de muur en staan mijn accessoires in de kamers maar ik heb nooit echt grote veranderingen aangepast en dus voelde dit nooit als mijn thuis. Dat willen we nu wel graag anders doen. Verder willen we in de loop van der jaren nog wel het een en het ander aanpassen. Zo willen we graag grote openslaande deuren naar de tuin en een open haard. Dit gaan we nog niet meteen realiseren omdat we eerst de bovenstaande dingen willen aanpakken en we als dat eenmaal klaar is geld opzij kunnen leggen voor de deuren en de haard.

Verhuizen

Hoe we het gaan doen met verhuizen is helemaal geregeld, we hebben een vrij strakke planning en een tijdsbestek van vier dagen. Op dinsdag krijgen we de sleutel en komen mijn schoonouders Sem ophalen en de inloopkasten brengen. Vervolgens ga ik met vrienden schilderen. Ik moet deze week gewoon werken dus heb ik enkel de middag en de avond om bezig te zijn in huis. Op zaterdag hebben we een kennis die werkt bij een verhuis bedrijf die met een vrachtwagen de grote spullen komt verslepen. We nemen alle meubels mee dus zelf doen is echt geen optie. We gaan op zondag terug naar het oude huis om schoon te maken en de katten op te halen en dan zijn we definitief over!

Deze week zijn we langzaamaan alles in dozen aan het stoppen en regelen we alles voor de grote dag. Nog twee weken jongens! echt ongelooflijk, ik heb er zó veel zin in! Ik tel de dagen af!

Mochten jullie nog tips hebben voor verhuizen, let me know!

Liefs, XX

Volg:
Allaboutsem
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. janneke groenhof
  januari 20, 2019 / 11:26 am

  Hallo

  Wat ben ik blij voor jullie dat je zo een mooi huis hebt gevonden, ik mail wel even wanneer ik een keertje langs kom, als jullie het uitkomt, je moet natuurlijk eerst nog van alles doen, Dus t.z.t komik even langs.
  vriendelijke groet Janneke

  • Allaboutsem
   Auteur
   februari 3, 2019 / 7:39 pm

   Hoi buuf!
   Lief van je! En altijd welkom 😉

   Liefs