RECEPT: Zomerse Salades

RECEPT: Zomerse Salades

Vorig weekend vierde wij mijn verjaardag met onze vrienden. Vanuit thuis heb ik altijd meegekregen dat je je gasten niet met een lege maag naar huis kan laten gaan. Met dat in mijn achterhoofd stond ik op vrijdag met een boodschappen kar vol eten en had ik op zondag voor wel 50 man aan voedsel op tafel staan. Vooral de salades waren favoriet en ik kreeg zo vaak de vraag voor het recept dat ik besloot om er een artikel aan te weiden! Het is totaal geen culinair hoogstandje, gewoon iets wat vrijwel iedereen lekker vindt en redelijk makkelijk te maken is. Dus. Komen ze!

Pastasalade gerookte kip

 • Tricolore fusili – 1 zak
 • Gerookte kipfilet
 • Gezouten cashewnoten
 • Rode ui
 • Lente ui
 • Croutons

Ik begin altijd met het koken van de pasta, ondertussen snij ik de kipfilet in stukjes en de uien in ringetjes. Als de pasta gekookt is hoef je enkel alles bij elkaar te gooien en even door te roeren. Soms gooi ik er nog wel eens een zakje pasta vulling bij in maar dat is maar net wat je lekker vindt! Bewaar de cashewnoten voor het laatst, die strooi ik er tijdens het serveren pas overheen omdat ze anders zacht worden. En klaar is kees!

Pastasalade tonijn

Dit is een echt toppertje, de schaal is altijd in een mum van tijd op en echt heel simpel om te maken!

 • Tricolore fusili – 1 zak
 • Groene pesto ( verse ) 2 bakjes
 • Tonijn uit blik – 2 blikjes
 • Rode ui – 2 stuks
 • Eventueel zongedroogde tomaatjes
 • Croutons
 • hier gooi ik vaak ook nog een paar cashewnoten overheen!

Begin opnieuw met het koken van de pasta. Ik ga uit van een man of 40 en maak dan twee zakken fusili op maar voor minder personen kun je ook prima met een zak beide pasta’s bereiden. Laat de tonijn uitlekken, en als je de zongedroogde tomaatjes toevoegt deze ook. Ondertussen snij ik de uien. Als je de pasta klaar hebt en afgegoten wacht je tot deze is afgekoeld. Doe de pasta in een schaal en voeg de pesto toe. Hussel de rode ui en de tonijn erdoor. De zongedroogde tomaatjes kun je iets kleiner snijden en voeg deze daarna ook toe. Meng alles door elkaar en strooi voor serveren een paar cashewnoten over de schaal ter garnering, staat net ff wat leuker! En klaar ben je, deze is vooral met hele warme dagen heerlijk.

Zoals ik al zei absoluut geen culinair hoogstandje en je mag het eigenlijk niet eens een recept noemen maar hij doet het wel áltijd goed!

Laat het vooral even weten hoe ze smaken en voor wie nog tips heeft voor lekkere ingrediënten; Graag!

Liefs, XX

Volg:
Allaboutsem
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *