
Vandaag een primeurtje op de blog! namelijk mijn allereerste recept die ik met jullie deel. Alhoewel ik mijzelf allerminst als sterrenchef beschouw vind ik het wél heel leuk om wat makkelijks op tafel te zetten wat dan ook nog in de smaak valt bij mijn mannen. Ik kreeg een hele dikke JA op de vraag of ik een recept zou delen en wel met de vraag of dat dan de koplasagne kon zijn. Vergeef me een beetje om het vreselijke feit dat ik vergeten ben een foto te maken toen hij uit de oven kwam, maar dat gooien we gewoon onder de noemer beginnersfoutje. komt ‘ie!
Wat heb je nodig?

• 1 pak lasagnebladen
• 600 gram kipfilet
• 4 uien
• 3 tenen knoflook
• 500 gram tomaten
• 1 prei
• 1 paprika ( naar keuze )
• 1 bol mozerella
• 1 zakje geraspte kaas
• 1 pot tomatensaus
• 1 blikje tomatenpuree
Bereidingswijze


• Snijd de uien, knoflook, prei, paprika en tomaten fijn.
• Verwarm de oven voor op 200 graden.
• Bak de uien en de knoflook glazig, voeg daarna de rest van de groenten toe.
• Voeg het blikje tomatenpuree toe aan het groentemengsel.
• Snijd de kipfilet in kleine blokjes. ( of je koopt voorgesneden kip )
• Vet de ovenschaal in met een beetje boter.
• Schep de kip rauw door het groentemengsel, dit zodat de kip lekker mals blijft!


• Pak je ovenschaal erbij en leg een beetje van het mengsel onderin, leg daarop de eerste laag lasagnebladen.
• Leg er nu weer een laag mengsel overheen, dit herhaal je tot je een aantal lagen hebt. Ik doe vaak 3 lagen maar het hangt ook een beetje af van de diepte van je schaal.
• Bij de laatste laag sluit je af met lasagnebladen, hier doe je de tomatensaus overheen.
• Verkuimel de bol mozerella over de tomatensaus.
• Sluit af met de geraspte kaas!
• Bak de lasagne 20-30 minuten af op 200 graden en klaar is je recept!

Tijdens het geduldig wachten tot je lekkere receptje klaar is begin ik altijd met de hele bende weer opruimen, de tafel dekken en dan kun je zo aanschuiven! Dit is echt een onwijs makkelijk receptje, je kunt zo de ingrediënten wijzigen naar wens en er kan ook makkelijk iemand onverwachts blijven eten. Ik maak vaak verschillende variaties maar deze is toch wel echt favoriet! Hopelijk vinden jullie hem net zo lekker als wij!
Laat het me vooral weten als jij ‘m ook probeert!
Liefs, XX