PLOG#7 Dobbelspel en klussen in huis

PLOG#7 Dobbelspel en klussen in huis

Yes, daar zijn we weer! Een dag later dan de afgelopen keren omdat ik te druk en te moe was om de plog nog in elkaar te knutselen. Maar dat mag de pret niet drukken. We vierden pakjesavond bij mijn oma thuis, er werd wederom geklust in huis, en we genoten eigenlijk vooral heel erg van onze Semmie. Wéér een aantal foto’s minder door een voor mij nog onbekend fenomeen wat mijn foto’s niet bruikbaar maakt maargoed, hier zijn ze!

Het is zaterdagochtend en ik krijg deze foto doorgestuurd! We vertrekken zo snel als we kunnen richting wijchen om daar heerlijk met de familie sinterklaas te vieren. Oma is er in ieder geval klaar voor.

Ondertussen staat het er bij ons thuis zo voor, Bo is begonnen met het isoleren van ons dak. Voorbereidend werk… Ik ben benieuwd hoe het eruitziet als ik terugkom!

Daar gaan we!

We stoppen even bij de grote gele M om wat te eten, uit enthousiasme ben ik vergeten voor Sem drinken mee te nemen en heb ik ook niks voor mezelf mee. Geen straf.

We zijn er! Ik geef deze bloemen cadeau aan oma als bedankje voor haar gastvrijheid. Ik vind dit zo’n mooi boeket!

We leggen onze cadeautjes hierbij en dan staat alles klaar voor vanavond!

Sem mag alvast iets uitpakken en is dol enthousiast over zijn nieuwe sokken! Heerlijk als een kind zo blij kan zijn van iets kleins 🙂

Dit ding, heeft echt een paar euro gekost maar is telkens als we hier zijn het eerste wat Sem pakt. Hij wordt er bijna te groot voor zie ik nu!


Oma heeft nieuwe blokken gekocht bij de kringloop en Sem is helemaal in de ban van deze diertjes! Dit is zo’n onwijs leuk pakket! Het is een kasteel met deze diertjes, we spelen met zijn drietjes.

Deze blokken! Echt een hit 😀

We spelen rustig door!

Achterstevoren op zoek naar het gevallen blokje.

Sem doet nog even snel een dutje en wij maken de laatste cadeautjes klaar voor de avond.

Het slapen wou niet helemaal lukken en omdat ik een aardige inkakker heb besluit ik bij Sem in bed te gaan liggen. We doen even lekker samen een tukje! Spot die blauwe plek trouwens even, die is van gisteren toen hij met stoel en al tegen de vlakte ging :O

Ik krijg deze foto doorgestuurd van het thuisfront, schiet al aardig op met de zolder!

De rest van de familie sluit aan en dan is het tijd voor het dobbelspel en de pakjes! Dit is mijn super knappe nichtje, even snel een slokje wijn proeven.

Sem mag als eerste een cadeautje uitpakken, meteen een schot in de roos! Bouwen is zijn favoriete bezigheid en met deze set kan hij mooi zijn vader imiteren.

We zijn klaar met de eerste ronde dobbelen, iedereen heeft zijn pakjes uitgepakt. Oma zet tijdens de break al even wat lekkers op tafel.

Tot nu toe de buit! Sem mag tussendoor steeds een pakje uitzoeken, vooral het uitpakken is een succes.

Mijn allerknapste oma heeft voor na het spel een heerlijke pan soep gemaakt, we smullen er met zijn allen van en borrelen nog even lekker na.

Mijn stoel wordt ingepikt! Zie dat ondeugende snoetje!


SNERT! Zó lekker!

Sem is zo ontzettend druk door de gezelligheid, het spel en door zijn oom dat ik besluit om nog even te badderen met hem in de hoop dat hij iets bedaart. Dat koppie zegt genoeg volgens mij want ook in bad was het een dolle boel.

Dit was in de middag, dat snoetje! Zo blij! Uiteindelijk duurt het behoorlijk lang voordat hij gaat slapen. Mijn oom en tante gaan weer richting huis en als we bij de voordeur staan horen we Sem roepen om zijn auto. Die is waarschijnlijk gevallen, maar de ervaring leert dat als ik naar hem toe ga om de auto te pakken het nog langer duurt voor hij gaat slapen. We laten hem dus mooi even doorpruttelen. Al met al sliep hij met een klein half uurtje, niet gek na zoveel prikkels.

Het is zondagochtend en wij beginnen de dag zoals we hem ook afsloten, in bad. Sem had ineens een enorme poepbroek, gelukkig doen we hem een groot plezier met het in bad gaan. Als we klaar zijn en ontbeten hebben speelt de peuter even heerlijk met zijn nieuwe speelgoed. Dit is dus echt het beste cadeau ever, mega goedkoop en hij is er letterlijk uren zoet mee geweest.

Oma was een cadeautje vergeten en als Sem begint over kleuren wordt ze eraan herinnert. Nog een cadeau om uit te pakken dus! Een super leuk cars kleurboek, mét stickers! Niet lang hierna zien we dat Sem moe wordt en breng ik hem lekker op bedje, we knuffelen even en nemen dan afscheid. Ik vertrek weer richting Heerenveen.

Deze foto krijg ik doorgestuurd van oma, Sem is wakker en gaat meteen weer verder spelen!

Als ik thuis kom is dit de stand van zaken, hard gewerkt die man van mij! Kom maar op met die gipsplaten, dan hebben we er gewoon een extra kamer bij 🙂

Rond een uur of 4 vertrek ik naar Leeuwarden om mijn paarden te rijden, ik doe ze allebei in de harde wind. Ze doen weer super hun best, wat een fijne afsluiting van het weekend!

Oma stuurt super lief deze foto, even een bevestiging dat we vanmiddag goed gehandeld hebben met het afscheidnemen. Ik was namelijk bang dat hij het niet helemaal zou begrijpen en mij zou missen.

Man man man, wat zijn wij verwend dit weekend! Echt zo ontzettend leuk. Oma vraagt om deze traditie er de komende jaren in te houden, we zien elkaar veel te weinig en zeker nu met Sem zijn dit kostbare herinneringen. Ik besluit op tijd mijn bed in te gaan en begin dan de maandag weer vroeg op het werk.

Spelen jullie ook het dobbelspel met sinterklaas? Of gewoon een traditionele pakjesavond? Ik vind dit zo’n leuke aanvulling! Je ziet meteen welk item het meest gewild is en de strijd barst dan ook echt los! Haha 🙂

Fijne week lieve mensen 🙂

Liefs, XX

Volg:
Allaboutsem
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *