PLOG#2 DE NATURIJ

PLOG#2 DE NATURIJ

Een hele goede zondagochtend lieve mensen, het lijkt een super mooie dag te worden en wij hebben een drukke planning voor vandaag! Vorig weekend hadden we ook een drukke planning, maar vooral met hele leuke dingen. Zonde om niet te delen dus! We gingen bij vrienden langs, gingen naar de kinderboerderij, kochten heel veel plantjes en ik maakte weer wat foto’s! Komen ze 🙂

Het is zaterdagochtend en wij gaan hier even een kijkje nemen! Onze vrienden wonen hier echt 50 meter vandaan en daar moeten we zo even zijn, Bo is daar aan het helpen voor de plaatsing van hun nieuwe keuken en wij moeten even iets afleveren.

Maar eerst hier even vertoeven!

En dat lukt prima zoals je ziet 🙂

Als we bij onze vrienden aankomen zijn de jongens al begonnen aan een zak chips, Sem weet niet hoe gauw hij een chipje moet pakken! In het weekend mogen dat soort dingen af en toe… Check ook even die sandaaltjes, die heeft Sem voor zijn eerste verjaardag gekregen van zijn oom, en ze passen nu!

Wij rijden weer richting huis en doen verder de hele dag niet zo veel. Dit is bijna standaard uitzichtje wel de laatste tijd, Bo is zoveel aan het klussen en daarvoor heeft hij vaak de bus van het werk nodig. Super fijn dat dat kan en vooral dat we nu zo opschieten in huis!

Goedemorgen! Het is zondagochtend en behoorlijk vroeg als wij vertrekken richting onze beste vrienden voor een gezellig dagje uit. De mannen gaan samen het laminaat op de bovenverdieping verleggen en wij zijn de hort op gestuurd. Truus zwaait ons even uit!

Onderweg naar Drachten! De kids hebben eerst even leuk gespeeld samen en als ze uit geraast zijn vertrekken we naar de natuurij. Kijk deze man zitten dan met zijn zonnebril!

Gearriveerd! Jut en jul, ze schelen ongeveer een jaar maar spelen sinds kort zo ontzettend leuk. Zoë is een pittige en vooral snelle tante die haar antwoordje wel klaar heeft, dat leeftijdsverschil is dus totaal geen dingetje!

Het eerste stuk hebben we een beetje pech met het weer, we besluiten als het droog is om toch snel het buitenrondje te lopen. Het valt gelukkig mee en we houden het droog! Zo grappig deze kalkoenen lopen daar gewoon los, wij hebben er een aardig poosje gestaan om met z’n tweeën hetzelfde geluid te kunnen produceren. Hoezo volwassen worden als je een kind hebt?

Deze jongens dus!

En dan maar proberen om je lach in te houden 🙂

We lopen langs de geitjes en deze brutaaltjes klimmen bijna bij Sem op schoot!

Zoë schrok zich een ongeluk van die brutale geiten en kijkt liever even van een afstandje. Dat snoetje!

Ze zijn zo leuk!!!

We lopen langs deze lieverds en ik ben spontaan verliefd, ik ben echt dol op geitjes en dit zijn denk ik ook een soort geitjes. Echt iniemini zijn ze nog! De navelstreng zit er zelfs nog aan, ik gok dat ze een paar dagen oud zijn.

We lopen even bij de konijntjes en muizen binnen, vooral de moeders vinden dit interessant haha. De kids geven er niet zoveel om en wij hangen rond alle hokken om te gluren naar de baby’s.

Deze baby’s!

We lopen het rondje verder af en besluiten om daarna even te gaan zitten in het binnen gedeelte. De kids kunnen daar lekker spelen op de klim toestellen en wij hebben ondertussen wel een beetje trek gekregen.

Op de terugweg lopen we ook nog even langs de kipjes.

Serieuze taak, kipjes kijken!

En we zijn binnen! Op het moment dat we binnen stappen begint het toch ineens te gieten. We zijn blij dat we een plekje kunnen vinden precies naast het gedeelte voor kindjes van 0 tot 4. Kunnen we ze mooi in de gaten houden.

Blijkt nergens voor nodig want Jut en Jul vermaken elkaar prima!

Gaan ze hoor!

Ook wij gaan even een rondje mee in het grote klimrek. Super leuk!

Ze zijn zo leuk!

Sem speelt na het eten nog even met andere kindjes terwijl Zoë op jacht gaat naar de ballen. We pakken onze spullen en besluiten dat we nog wel even naar het tuincentrum in Drachten rijden, ik wil nog wat plantjes en Dievera kent de weg hier goed.

We zijn op een missie, Dievera slaagt al nog voor ze door de ingang is en vindt een hele leuke plant! Sem besluit net op dat moment dat hij liever in het zitje zit dan in de kinderwagen en dan hebben we even een klein logistiek probleempje. Tot er een vrouw langs komt waar we mee van kar wisselen die ons er ook nog op wijst dat de buggy wel onderop kan! Handuuug.

Op een missie dus.. Goed geslaagd!

Sem valt als een blok in slaap.

We rijden weer naar huis en als ik de hoek om kom tref ik dit aan, haha!

Ik besluit hem even lekker te laten tukken, op de oprit met de achterbak open. De jongens zijn not amused dat we alweer thuis zijn dus ik wordt weer weggestuurd richting Dievera, de kids spelen nog heerlijk en Sem en ik besluiten samen even te badderen. Sem en Zoë gaan op bed en wij zitten nog een hele poos met zijn alle buiten, het is tegen middernacht als we pas weer op huis aan gaan.

We hebben een onwijs leuk weekend gehad vol met dierbare mensen, heerlijk! Morgen begint de nieuwe week alweer en door een ongelukje komt er op dinsdag een artikel online in plaats van maandag. Leuk iets de plog of hebben jullie liever informatieve artikelen? Laat het vooral even weten in een reactie!

Geniet van jullie zondag en bedankt voor het lezen!

Liefs, XX

Volg:
Allaboutsem
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *