• Blog

  Valentijnsactie mymamacollage

  Inmiddels wonen wij een jaar in ons nieuwe huis, de grootste klussen zijn af en ik kan nu verder met …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#7 Dobbelspel en klussen in huis

  Yes, daar zijn we weer! Een dag later dan de afgelopen keren omdat ik te druk en te moe was …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#6 Sinterklaas en heel veel eten

  Een hele goede morgen lieve mensen, leuk dat je er weer bent voor een nieuwe PLOG van dit weekend! We …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Van een avondmens naar ochtendmens: zo doe je dat

  De een springt 's ochtends om zes uur zijn bed uit en de ander leeft midden in de nacht op. …

  Bekijk bericht
 • Blog

  PLOG#5: Wandelen, sinterklaasintocht en spelletjesavond

  Een hele goede maandagmorgen allemaal! Na een super mooie sinterklaasintocht en het zonnetje van gisteren zijn we weer helemaal klaar …

  Bekijk bericht
 • Blog

  HOE KIES JE DE JUISTE BASISSCHOOL?

  Over welgeteld zes maanden wordt Sem DRIE jaar, ik kan het niet geloven hoe snel hij groot wordt! Eigenlijk meteen …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#4 Sem in de dierentuin

  Goedemiddag lieve luitjes! Vandaag, iets later dan normaal de weekendplog! Wij hadden een heerlijk weekend, zonder al te veel verplichtingen …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Voor jou

  Lieve lieve kleine grote Sem Het is 29 April 2019 als ik dit schrijf en jij bent vandaag jarig! Je wordt alweer …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#3 Nieuwe telefoon, kapper & naar het strand

  Hoi allemaal! Goedemorgen! Ik begin deze week lekker vrolijk, want het was een super fijn weekend en deze week krijgen …

  Bekijk bericht
 • Recepten

  RECEPT: Zomerse Salades

  Vorig weekend vierde wij mijn verjaardag met onze vrienden. Vanuit thuis heb ik altijd meegekregen dat je je gasten niet …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#2 DE NATURIJ

  Een hele goede zondagochtend lieve mensen, het lijkt een super mooie dag te worden en wij hebben een drukke planning …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#1 SEM’ VERJAARDAGSFEESTJE!

  Leuk dat je er weer bent vandaag! Het is tijd voor een niet helemaal primeurtje op de blog want ik …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Suikervrije opvoeding?

  De mensen die mij goed kennen en die wij veel zien zijn met enige regelmaat knettergek geworden van mijn suikervrije …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Leven wij milieubewust?

  Dat de aarde aan het opwarmen is en wij met zijn alle een bijdrage moeten leveren is een feit. Tijdens …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  Even een keer iets anders!

  Goedemorgen lieve allemaal! Leuk dat je er bent voor een nieuw artikeltje op deze nieuwe maandag! Normaal gesproken komt er …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Wat wij onze kinderen mee willen geven

  Vanaf het moment dat wij wisten dat onze Semmie onderweg was voeren Bo en ik gesprekken over de opvoeding van …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Pick your battles: Peuterpuberteit

  Niemand ontgaat de peuterpuberteit en hoewel Sem nog geen 2 is zitten wij er nu al middenin. Hoe dat er hier …

  Bekijk bericht
 • Blog

  7 tips voor de lust-ik-niet-fase

  Zoals ik in deze blog al vertelde is onze alles etende baby/dreumes veranderd in een helaas alles weigerende peuter. …

  Bekijk bericht
 • Zwangerschap

  Oeps, Ik wist niet dat ik zwanger was. En al zo ver!?

  Binnen twee dagen stond ons leven op de kop, op donderdagavond zat ik met een positieve test in handen en …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Recept: Kiplasagne

  Vandaag een primeurtje op de blog! namelijk mijn allereerste recept die ik met jullie deel. Alhoewel ik mijzelf allerminst als …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Wat onze dreumes (niet) eet!

  In mijn laatste dreumes update heb ik verteld dat het eten een altijd terugkerende verassing was. Tot Sem 18 maanden was …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Sem’s bedritueel

  De meeste weten inmiddels al wel dat ik een enorme slaapkop op de wereld heb gezet. Sem slaapt vanaf dat …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Favoriete uitstapjes met Sem

  Sem en ik brengen veel tijd samen door. Doordeweeks gaat hij in de ochtend naar ‘schooltje’ en moet ik hem …

  Bekijk bericht
 • persoonlijk

  De Happy tag ♥ Dingen waar ik blij van word!

  Door Papablogger ben ik uitgenodigd om deze tag in te vullen, die kans laten we natuurlijk niet schieten dus ik …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Hoe is de verhuizing verlopen?

  Hoi allemaal! Het is maandag ochtend en tijd voor een terugblik op onze verhuizing. Twee weken geleden kregen wij de …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Kinderopvang

  Hoe doen wij het met de uren dat we aan het werk zijn. Gaat Sem naar een gastouder of naar …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Dreumes update

  Een hele goedemorgen lieve mensen, een extra artikeltje vandaag! Het is vandaag 8 januari en dat betekend dat er precies twee …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Ik ga het anders doen

  Ik ga het anders doen Goedemiddag allemaal! Vandaag even geen artikeltje maar een heel kort berichtje! De titel verraad het …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Verhuis-update

  Een tijdje terug vertelde ik dat wij een nieuw huis hebben gekocht! Super spannend en alles gaat nu ontzettend snel ( …

  Bekijk bericht
 • Blog

  De feestdagen!

  Wij hebben vakantie! Dat voelt me toch een portie lekker, kun je je vast wel voorstellen. Met de verhuizing in …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Overzicht 2018

  Nog maar een paar uurtjes en dan is het jaar alweer voorbij, wat gaat dat toch altijd ongelofelijk snel. Een …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Let’s get personal tag

  Onder het mom van elkaar beter leren kennen vul ik vandaag de let’s het personal tag in. Een mega …

  Bekijk bericht
 • Oeps, Ik wist niet dat ik zwanger was. En al zo ver!?

  Oeps, Ik wist niet dat ik zwanger was. En al zo ver!?

  Binnen twee dagen stond ons leven op de kop, op donderdagavond zat ik met een positieve test in handen en op vrijdagavond kregen wij te horen dat ik al 24 weken zwanger was van ons eerste kindje. Een rollercoaster was waar we in belandde, niet altijd leuk maar wél met het mooiste cadeautje ooit.

  Voorheen werkte ik in een onwijs leuke kledingwinkel met collega’s waar ik werkelijk alles mee besprak. Zo ook op donderdagavond toen ik mijn collega vertelde dat ik sinds kort na het eten zo’n last had van een opgeblazen buik. Ze grapte wat en verklaarde me voor gek met mijn 55 kilo. Ik liet het haar zien waarop ze me met grote ogen aankeek en zei, ‘maar Guus, dit is geen opgeblazen buik, dit is een babybuik!’ Als ik jou was zou ik een testje doen!’ Waarop ik naar de eerstvolgende drogist gelopen ben om een test te halen. Ik vond het allemaal een beetje onzin, ik slikte immers de pil en werd gewoon elke maand ongesteld! Eenmaal thuis vertelde ik vol ongeloof wat mij gezegd was op het werk. Bo moest lachen en vond het prima als ik ‘ even over dat stokje pieste’ zonder ook maar te beseffen dat het écht zo kon zijn.

  De ‘ opgeblazen buik’

  We hadden een week voor die bewuste avond besproken dat we met Bo zijn 30e verjaardag de pil aan de kant zouden gooien. We zouden wel zien waar het ons zou brengen en of het ons gegund was samen een kindje te krijgen. Geen druk, gewoon lekker casual. Je zult dus begrijpen dat toen ik met een positieve test op de wc zat ons wereldje behoorlijk op zijn kop stond. We bespraken onze opties en we besloten direct de verloskundige te bellen om erachter te komen hoever ik al was. We konden vrijdagavond terecht.

  De test die ons uiteindelijk vertelde dat wij een kindje verwachtte

  We konden dus al de dag nadat ik de test gedaan had terecht bij de verloskundige praktijk. Ongekend zenuwachtig stonden we op de stoep, niet wetend wat ons überhaupt te wachtten stond. Gelukkig hadden we een hele lieve verloskundige die ons gerust stelde. Ze vroeg me hoever ik zelf al dacht te zijn en verzekerde me dat het waarschijnlijk allemaal wel mee zou vallen. Ik had haar namelijk verteld dat ik dacht al wat verder te zijn dan een paar weken, door die opgeblazen buik dus! Ze ging door met haar uitleg en zei er uiteindelijk zelfs bij dat de kans op een geslaagde uitwendige echo heel klein was en dat ze verwachtte een inwendige echo te moeten maken.

  De verloskundige zette het echo apparaat op mijn niets tonende buikje, mijn buikspieren waren zelfs nog te zien! Na even zoeken naar het goede plekje zagen we een mooi leeg rondje wat voor ons leek op een lege baarmoeder, normaal zie je immers een klein babytje! Bo en ik wisselde even een opgeluchte blik waarnaar de verloskundige begint ‘ je bent inderdaad al wat verder dan je dacht meid’ dit is de omtrek van zijn schedel!! Kun je het geloven? Lig je daar, met de wetenschap dat je een klein frummeltje gaat zien in een grote baarmoeder! Ze ging haar verhaal verder en liet ons alle ledenmaten van ons prachtige perfecte kindje zien. Alleen zagen wij op dat moment niet zoveel, beduusd en in schock luisterde we beide naar de verloskundige maar we konden geen woord uitbrengen. Bo springt op en loopt de deur uit, die hij tijdens het voorbijgaan een flinke klap verkoopt. Ik staar naar het beeld van de echo. Waarop de verloskundige zegt dat het misschien beter is om af te ronden en de maandag erop terug te komen, zodat alles even kon zakken. Bo was vrij snel weer terug en schoof aan bij de tafel waar we aan zaten, om alle formele zaken te bespreken. We kregen heel wat foldertjes mee én een heel leuk koffertje met allerlei baby spulletjes. Iets wat je normaal mee krijgt tijdens de eerste echo rond de 6-7 weken! Beladen met spulletjes en de echo foto’s lopen we beide stilzwijgend de verloskundige praktijk uit. We hebben antwoorden gegeven, verhalen aangehoord, ervaringen gewisseld en vragen gesteld. Maar niets dekt de lading voor hoe je je voelt als je op zo’n moment de praktijk uit stapt. Terug in de normale wereld terwijl onze wereld op zijn kop stond.

  De eerste echo

  Echt blij waren we niet.. Dat klinkt gek, en dat is het misschien ook wel want een kinderwens was er absoluut! Maar achteraf gezien moesten we vooral heel erg aan het idee wennen. We belde allereerst Bo zijn ouders, mijn schoonouders die al vanaf de eerste keer dat ik ze ontmoet heb vragen stelde over een kleinkind. Je snapt dat ze dolenthousiast waren! Het fleurde ons een beetje op en langzaamaan bij iedereen die we op de hoogte brachten werden we zelf ook enthousiaster. We gingen bij alle vrienden langs en belde de dierbaren die verder weg woonde. Niemand snapte hoe het kon! De ene na de andere mond viel open maar eigenlijk was vooral iedereen heel begripvol. We kregen zoveel lieve woorden dat we na een aantal bezoekjes stralend bij de volgende op de stoep stonden. Blij waren we, eindelijk! Trots vertelde we ons nieuws en zaten we samen met onze vrienden te lachen hoe dit nou toch weer kon!

  De maandag erna konden we weer terecht om met spoed de 20 weken-echo te laten uitvoeren. Zo konden we zien of ons kindje afwijkingen had en konden we als we dat wilden het geslacht te horen krijgen. Dit waren we tijdens de eerste echo in alle ophef compleet vergeten! Dat wilde we absoluut om de hele toestand op dat moment net ff een tikkie makkelijker te maken. We kregen te horen dat we in verwachting waren van een jongetje en dat de uitgerekende datum 30 april was. Dat plaatste mijn zwangerschap op een termijn van 24 weken, nog verder dan we in eerste instantie eigenlijk dachten! De eerste uitgerekende datum stond namelijk op 2 mei.

  Eenmaal gewend!

  Dit alles speelt zich af in een tijdsbestek van 2-4 dagen en als ik erop terugkijk was het echt bizar! We verspreidde ons nieuws alsof het leven er van af hing en binnen 3 dagen wist de hele wereld dat wij in verwachting waren van ons eerste kindje! Een rollercoaster dus, je wordt zo geleefd op zo’n moment dat ik nu wel eens denk hadden we het maar wat rustiger aan gedaan. Toch was dat wel wat we nodig hadden, de steun van onze vrienden en familie. En dat is ook echt wat ons uiteindelijk zo heeft helpen wennen aan de hele situatie.

  Dankbaar en uiteindelijk ook verliefd hebben we wat aanpassingen gedaan aan het huis én hebben we binnen twee weken een babykamer gerealiseerd. Onwerkelijk hoe snel je omschakelt op zo’n moment! Ook onwerkelijk was dat ik na een week omgetoverd was van maatje 34 met sixpack tot zwangerschapsbroeken en een echt baby buikje!

  Mijn buik na slechts een week!

  Klussen in de babykamer!

  Al met al zijn we een hele ervaring rijker én hebben we het mooiste cadeautje ooit op 29 april 2017 in ontvangst mogen nemen! Zonder onze vrienden en familie hadden we nooit zo snel kunnen schakelen en was het voor ons een nog grotere achtbaan geweest dan dat het nu al was. Ik ben trots op wie wij zijn geworden als ouders en trots op onze super vrolijke en gezonde zoon! Het lijkt haast wel een sprookje, en zo voelt het ook wel eens. Onwerkelijk, maar dan op een hele mooie manier ♥

  Liefs, XX

  Koningsdag, de dag voor de bevalling begon!


  Volg:
  Allaboutsem
  Allaboutsem
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *