• Blog

  Valentijnsactie mymamacollage

  Inmiddels wonen wij een jaar in ons nieuwe huis, de grootste klussen zijn af en ik kan nu verder met …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#7 Dobbelspel en klussen in huis

  Yes, daar zijn we weer! Een dag later dan de afgelopen keren omdat ik te druk en te moe was …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#6 Sinterklaas en heel veel eten

  Een hele goede morgen lieve mensen, leuk dat je er weer bent voor een nieuwe PLOG van dit weekend! We …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Van een avondmens naar ochtendmens: zo doe je dat

  De een springt 's ochtends om zes uur zijn bed uit en de ander leeft midden in de nacht op. …

  Bekijk bericht
 • Blog

  PLOG#5: Wandelen, sinterklaasintocht en spelletjesavond

  Een hele goede maandagmorgen allemaal! Na een super mooie sinterklaasintocht en het zonnetje van gisteren zijn we weer helemaal klaar …

  Bekijk bericht
 • Blog

  HOE KIES JE DE JUISTE BASISSCHOOL?

  Over welgeteld zes maanden wordt Sem DRIE jaar, ik kan het niet geloven hoe snel hij groot wordt! Eigenlijk meteen …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#4 Sem in de dierentuin

  Goedemiddag lieve luitjes! Vandaag, iets later dan normaal de weekendplog! Wij hadden een heerlijk weekend, zonder al te veel verplichtingen …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Voor jou

  Lieve lieve kleine grote Sem Het is 29 April 2019 als ik dit schrijf en jij bent vandaag jarig! Je wordt alweer …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#3 Nieuwe telefoon, kapper & naar het strand

  Hoi allemaal! Goedemorgen! Ik begin deze week lekker vrolijk, want het was een super fijn weekend en deze week krijgen …

  Bekijk bericht
 • Recepten

  RECEPT: Zomerse Salades

  Vorig weekend vierde wij mijn verjaardag met onze vrienden. Vanuit thuis heb ik altijd meegekregen dat je je gasten niet …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#2 DE NATURIJ

  Een hele goede zondagochtend lieve mensen, het lijkt een super mooie dag te worden en wij hebben een drukke planning …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#1 SEM’ VERJAARDAGSFEESTJE!

  Leuk dat je er weer bent vandaag! Het is tijd voor een niet helemaal primeurtje op de blog want ik …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Suikervrije opvoeding?

  De mensen die mij goed kennen en die wij veel zien zijn met enige regelmaat knettergek geworden van mijn suikervrije …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Leven wij milieubewust?

  Dat de aarde aan het opwarmen is en wij met zijn alle een bijdrage moeten leveren is een feit. Tijdens …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  Even een keer iets anders!

  Goedemorgen lieve allemaal! Leuk dat je er bent voor een nieuw artikeltje op deze nieuwe maandag! Normaal gesproken komt er …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Wat wij onze kinderen mee willen geven

  Vanaf het moment dat wij wisten dat onze Semmie onderweg was voeren Bo en ik gesprekken over de opvoeding van …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Pick your battles: Peuterpuberteit

  Niemand ontgaat de peuterpuberteit en hoewel Sem nog geen 2 is zitten wij er nu al middenin. Hoe dat er hier …

  Bekijk bericht
 • Blog

  7 tips voor de lust-ik-niet-fase

  Zoals ik in deze blog al vertelde is onze alles etende baby/dreumes veranderd in een helaas alles weigerende peuter. …

  Bekijk bericht
 • Zwangerschap

  Oeps, Ik wist niet dat ik zwanger was. En al zo ver!?

  Binnen twee dagen stond ons leven op de kop, op donderdagavond zat ik met een positieve test in handen en …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Recept: Kiplasagne

  Vandaag een primeurtje op de blog! namelijk mijn allereerste recept die ik met jullie deel. Alhoewel ik mijzelf allerminst als …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Wat onze dreumes (niet) eet!

  In mijn laatste dreumes update heb ik verteld dat het eten een altijd terugkerende verassing was. Tot Sem 18 maanden was …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Sem’s bedritueel

  De meeste weten inmiddels al wel dat ik een enorme slaapkop op de wereld heb gezet. Sem slaapt vanaf dat …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Favoriete uitstapjes met Sem

  Sem en ik brengen veel tijd samen door. Doordeweeks gaat hij in de ochtend naar ‘schooltje’ en moet ik hem …

  Bekijk bericht
 • persoonlijk

  De Happy tag ♥ Dingen waar ik blij van word!

  Door Papablogger ben ik uitgenodigd om deze tag in te vullen, die kans laten we natuurlijk niet schieten dus ik …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Hoe is de verhuizing verlopen?

  Hoi allemaal! Het is maandag ochtend en tijd voor een terugblik op onze verhuizing. Twee weken geleden kregen wij de …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Kinderopvang

  Hoe doen wij het met de uren dat we aan het werk zijn. Gaat Sem naar een gastouder of naar …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Dreumes update

  Een hele goedemorgen lieve mensen, een extra artikeltje vandaag! Het is vandaag 8 januari en dat betekend dat er precies twee …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Ik ga het anders doen

  Ik ga het anders doen Goedemiddag allemaal! Vandaag even geen artikeltje maar een heel kort berichtje! De titel verraad het …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Verhuis-update

  Een tijdje terug vertelde ik dat wij een nieuw huis hebben gekocht! Super spannend en alles gaat nu ontzettend snel ( …

  Bekijk bericht
 • Blog

  De feestdagen!

  Wij hebben vakantie! Dat voelt me toch een portie lekker, kun je je vast wel voorstellen. Met de verhuizing in …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Overzicht 2018

  Nog maar een paar uurtjes en dan is het jaar alweer voorbij, wat gaat dat toch altijd ongelofelijk snel. Een …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Let’s get personal tag

  Onder het mom van elkaar beter leren kennen vul ik vandaag de let’s het personal tag in. Een mega …

  Bekijk bericht
 • Leven wij milieubewust?

  Leven wij milieubewust?

  Dat de aarde aan het opwarmen is en wij met zijn alle een bijdrage moeten leveren is een feit. Tijdens de laatste verkiezingen zijn de termen klimaat en milieu nog vaker voorgekomen dan ze normaal al doen. Gelukkig maar, het is een onwijs belangrijk onderwerp en er valt nog zo veel winst te halen! Het gezegde ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’ is nog nooit zo relevant geweest. Zo ook hier, het gaat hier verre van perfect, en daar zijn we ons heel bewust van maar toch dragen wij op onze manier een steentje bij.

  Afval scheiden

  Dit doen wij eigenlijk altijd al best trouw. De gemeente laat hierin (vindt ik) best wel wat liggen waardoor we niet nóg meer kunnen doen. Zoals zakken voor het plastic, een luier container. Vooral die laatste is in Heerenveen echt een gemis, we zijn sinds kort over op betalen per kilo in je container en met al die luiers is dat opgeteld een behoorlijk bedrag! Afval scheiden dus, we hebben drie kliko’s, één voor groen, één voor restaval en één voor oud papier. Dit doen we eigenlijk geheel automatisch maar het is wel jammer dat we nu zo’n kosten post hebben door de luiers.

  Bewust boodschappen doen

  Hier ben ik vooral mee begonnen omwille van de portemonnee, ik vond het zo ontzettend zonde om van alles weg te gooien óf elke dag heen en weer te rennen en met veel meer thuis te komen dan nodig. Maar inmiddels kijk ik er ook echt op een andere manier naar, ik koop bijvoorbeeld enkel nog drinken die verpakt zijn in statiegeld flessen, we kopen zo veel mogelijk biologisch, én ik neem altijd zelf mijn boodschappentassen mee. Restjes gooien we zelden weg en wat er over blijft gaat aan het einde van de week door de pastasaus of ik maak er een grote pan soep van. Zo proberen we zo min mogelijk voedsel te verspillen, al moet ik eerlijk bekennen dat ook ik wel eens onderin het koelkast vak iets heb liggen wat ik weg moet gooien en daar voel ik me dan ook echt rot over.

  Consuminderen

  Toen ik nog wat jonger was, minder verantwoordelijkheden had en wat meer geld voor mezelf te besteden kocht ik alles wat los en vast zat. Ik had echt een gat in mijn hand, heb ik nog wel een handje van want als ik iets hebben wil dan komt het er ook. Maar ik koop inmiddels echt veel en veel minder. Liever wat duurdere spulletjes zoals kleding in huis die ik echt heel mooi vindt dan heel veel in de categorie net niet helemaal. Zo ook met prullaria en dat soort spul. Datzelfde geldt overigens ook voor items voor Sem, ik doe niets liever dan shoppen voor mn kroost, heerlijk! Maar ik let er tegenwoordig veel meer open vraag mezelf continu af of ik het ook daadwerkelijk nodig heb.

  Energie verbruik

  Dit is een puntje waar we de laatste tijd echt enorm op vooruit gegaan zijn, of eigenlijk achteruit het is maar hoe je het bekijkt 😉 We hebben hier in huis best wel wat apparaten en laten vaak onnodig lampen aan staan. Nu hebben we geïnvesteerd in goede lampen en halen we de overbodige stekkers uit het stopcontact. Ook hebben we vorige week overal nieuw glas laten zetten, 4 seizoenen glas, dit houdt de warmte buiten in de zomer en binnen in de winter, dit is echt zo’n enorme verbetering op ons energieverbruik! De verwarming staat gewoon echt uit en het hele huis blijft heerlijk warm, zó blij mee!

  Schoonmaakmiddel

  Dit is er een in de categorie staan we met een been in.. Ik ben me een beetje aan het verdiepen in biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel en ben daar momenteel nog heel erg zoekende in, maar hé we doen in ieder geval iets!

  We verplaatsen ons nog steeds met een auto, douche nog veel te lang, eten doordeweeks vlees maar we zijn in ieder geval op weg naar een verbetering, en alle kleine beetjes helpen toch? En we dragen op deze manier wel ons steentje bij, ik voel me hier fijn bij en ik moet bekennen dat ik er ook letterlijk beter door slaap. Ik kan het me heel erg aantrekken wat er gaande is met het milieu en het klimaat en kan me daar ook echt rot over voelen. Maar dat we zelf iets kunnen veranderen doet me echt goed!

  Ik ben zo benieuwd hoe jullie dit doen, zijn jullie ermee bezig? en zo ja op welke manier? Zeker tips over biologisch afbreekbaar schoonmaakmiddel zijn zeker welkom!

  Dankjewel voor het lezen weer en een fijne dag!

  Liefs, XX


  Volg:
  Allaboutsem
  Allaboutsem
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *