Kinderopvang

Kinderopvang

Hoe doen wij het met de uren dat we aan het werk zijn. Gaat Sem naar een gastouder of naar de opvang? Waarom hebben we hiervoor gekozen en bevalt het ons!? Je leest het allemaal hier!

Ongeveer 6 weken na mijn bevalling zat ik weer op het paard. Thuis wel te verstaan, op de braafste. Ik had de smaak weer helemaal te pakken en ben meteen weer begonnen met werken. Ik reed er toen ongeveer 7 op een dag. Sem ging al die dagen met me mee en was de hele dag zoet aan het slapen in de kantine, of hij zat lekker bij mijn klanten op de arm.

Zoals jullie in een ander artikeltje hebben kunnen lezen, ben ik in mei begonnen op mijn nieuwe baan als stalruiter. Dit betekende echter ook dat het niet meer mogelijk was om Sem mee te nemen naar mijn werk. Voorheen kon ik zelf mijn tijden invullen en kon ik rustig tussendoor een flesje geven aan de kleine. Dat gaat hier niet meer lukken, dus werd het tijd voor de zoektocht naar een opvang.

Via vrienden en kennissen hebben we veel informatie opgedaan over welke opvang mogelijkheden er zijn bij ons in de buurt en welke er aan te raden zijn. Al snel kwamen we tot de conclusie dat de opvang waar Sem momenteel zit de beste keuze was, prijstechnisch maar ook zeker in hun normen en waarden. Kleinschalig, een beetje huiselijk, en vooral heel gezellig. Er was op dat moment gelukkig plek omdat ze net waren verhuisd naar een nieuwe locatie dus Sem kon meteen terecht!

Vanaf dag 1 zijn we ontzettend tevreden! In het begin was het nog huilen geblazen als ik de deur uit liep maar dat verdween al gauw. Inmiddels begint Sem helemaal te stralen als ik hem vertel dat we naar schooltje gaan en zodra hij het pand ziet weet hij niet hoe snel hij naar binnen moet. Spelen, spelen en nog eens spelen. Hij is er maar druk mee! Zo druk zelfs, dat als ik hem kom halen rond 2 uur dat meneer gewoon nog niet mee naar huis wilt. Omdat ik de rest van de middag vrij ben is dat geen probleem, blijven we gewoon nog even zitten! Moeders kletsen over ontwikkelingen en alle hoogtepunten, kan Sem nog even lekker keten met de andere kids! Win-win.

Sem gaat 4 dagen in de week, van half 8 tot 2 uur naar schooltje. Op de woensdag komt mijn oma altijd oppassen en in het weekend is het familietijd. Een super handige indeling voor ons en voor Sem ook een ontzettende aanwinst dat hij elke woensdag gezellig samen kan zijn met zijn overgroot oma. Iets wat mij heel erg dierbaar is. Dit zullen we ook, zolang het nog kan proberen zo te houden. Voorlopig blijft alles zoals het is, we hebben net 3 weken vakantie gehad en ik merk dat Sem het onwijs naar zijn zin heeft op de opvang. Geen reden tot verandering dus!

Al met al een super fijne ervaring met de opvang tot zover, wij hebben een blij kind thuis en hebben tot nu toe alleen erg positieve dingen meegemaakt. Met sinterklaas kwam er een heuse Sint op bezoek, en ook kerstborrels en andere feestdagen worden gevierd. Zo leuk om te zien dat zo’n kleinschalig bedrijf zich zo ontzettend goed inzet voor al die lieve kindjes.

Hebben jullie je kindje naar de opvang of heeft de gastouder jullie voorkeur??

Liefs, XX

Volg:
Allaboutsem
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *