Hoe is de verhuizing verlopen?

Hoe is de verhuizing verlopen?

Hoi allemaal! Het is maandag ochtend en tijd voor een terugblik op onze verhuizing. Twee weken geleden kregen wij de sleutel. Vanaf toen is het allemaal heel snel gegaan, als in schilderen en opknappen in 3 dagen en verhuizen binnen 1 dag! Deze week stond vooral in het teken van verhuizen, dozen uitpakken en inrichtten. Het was een vermoeiende week, een hectische week maar wel een met een super fijn einde. Ik vertel jullie hoe het verliep!

De dag van de overdracht

Op 15 januari hebben wij de sleutel van ons nieuwe huisje in ontvangst genomen. Om half 10 ’s ochtends stonden wij naar binnen te gluren bij ons paleisje, een half uur later zaten we bij de notaris. Na het tekenen van een hele stapel papierwerken en het nabespreken van het hoe en wat konden we dan eindelijk met onze eigen sleutel de deur openen. Echt een mega goed gevoel!

We zijn diezelfde dag nog gestart met het klussen in huis. Mijn schoonouders waren inmiddels gearriveerd om Sem op te halen en even een kijkje te nemen, zij hadden het namelijk nog helemaal niet gezien! Vol trots hebben we het huis laten zien en hebben we zelf nog even rondgekeken naar wat er nou écht moest gebeuren in die paar dagen die we hadden.

Allereerst werd er een poging gedaan om de gigantische kledingkasten die we van mijn zwager in bruikleen hebben naar boven te krijgen. Zonder succes helaas, ze waren zo gigantisch dat ze niet door het grappengat paste. Die stonden dus tijdelijk middenin de woonkamer. Er werd schilderspul aangeschaft en alles werd klaargezet. We zijn begonnen met het schilderen van alle plafonds zodat we de dag erna met de muren aan de slag konden. Mijn schoonouders zijn weer terug naar Texel gereden met Sem maar mijn schoonvader zou de volgende dag terugkomen om te helpen in het huis.

Alles klaarzetten voor morgen.

De tweede dag

Dit is de echte klusdag geweest, er is zoveel gebeurd deze dag dat het ineens een heel ander huis was. De muren zijn geschilderd en deze dag was boven alles in een keer klaar. Toen ik thuis kwam van mijn werk stonden zelfs de gigantische kasten al boven! Mijn schoonvader had ze helemaal uit elkaar gehaald en later weer terug in elkaar gezet. Boven was dus áf!

Beneden hebben we vooral veel voorwerk gedaan, gaten in de muren gedicht, hoeken en kieren geschilderd en is er een heel deel van de woonkamer gesaust. Super fijn! Op deze dag besloten we ook om alle plinten van de vloer beneden te trekken omdat we deze toch echt niet mooi vonden. Er ligt een oude houten vloer beneden met een soort schroothout latten als plint. Dit gaf een hele grove niet afgewerkte look en dat was niet helemaal wat wij in ons hoofd hadden. Bo is met zijn vader nieuwe plinten gaan halen en deze hebben ze dezelfde dag nog op maat gezaagd en geplaatst, de toppers!

Wegwerken van de gaten, en de hoeken al geschilderd

De mannen hebben de hele nacht doorgewerkt en ik ben op een gegeven moment naar huis gegaan. De katten eten geven en toen ben ik thuis nog de laatste dingen gaan inpakken.

De laatste klusdag

Vrijdag 18 januari was de laatste dag dat we echt konden klussen want op zaterdag kwam de verhuiswagen! Ik had me absoluut niet kunnen voorstellen hoeveel die mannen in een nacht tijd konden verrichten. Toen ik na mijn werk naar het nieuwe huis ging kwam in binnen in een super mooi afgewerkt huis, weliswaar met heel veel stof op de vloer maar alles was gedaan! De muren moesten nog even drogen en alle meubels konden er zo in!

Een vriend van ons die een eigen schilderbedrijfje heeft is komen helpen om de kleuren op de muur strak te zetten. En wauw wat is dat goed gelukt! Sem heeft een groene driehoek in de hoek en dat is nogal precisiewerk, nu ben ik zelf aardig precies maar niet echt heel goed met een kwast. Zo gespannen als wat stonden we samen peentjes te zweten toen hij de tape van de muur trok! Maar waaaaaaaauw, op een paar kleine stukjes na zit het er zó strak op! Hij beloofd me dat hij de volgende dag voor het verhuizen de laatste uitschieters even komt bijstippen. Dankbaar!!!

Movingday!

Terwijl ik nog lekker wakker zit te worden in m’n kloffie met een kop koffie in mn handen word er op de deur geklopt. De eerste mensen die komen helpen staan al op de stoep! Ik ben echt geen ochtend mens en was aardig overrompeld toen ik de deur open deed. Kluskleding aan en gaan met die banaan! In een paar uur slepen met een hele hoop vrienden hebben we het huis op de katten en planten na helemaal leeg! Echt bizar hoeveel werk je kunt verrichten in zo’n korte tijd. Om kwart over 12 ’s middags rijden we achter de verhuiswagen aan naar ons nieuwe stekkie. In een uur tijd stond alles binnen, nog niet op de goede plek maar het stond er wel, verhuiswagen leeg! Check 🙂

De grootste meubels moesten via het dak!
Ons hele huis, in een vrachtwagen.

Ik heb de hele middag boven gezeten om alles een beetje in goed banen te leiden zodat de spullen in de goede kamers terecht kwamen. Ik ben nog op pad geweest voor nieuwe eetkamer stoelen en een kledingkast voor Sem, die missie is ook super geslaagd. Om 6 uur ’s avonds zaten we op de bank met de televisie aan, in ons nieuwe huis! Ongelofelijk hoe snel deze dag is gegaan! Zo dankbaar voor alle lieve vrienden die ons geholpen hebben. Het was nog een zooi en overal stonden dozen maar we konden er in ieder geval slapen, koken en eten! Gewoon onze eerste nacht in het nieuwe huis!!

Meubels verzamelen en inruimen
Eerste nacht in dit bed! Mét bouwlamp nachtlamp.

Wat hebben wij goed geslapen zeg! Het voelt al vanaf de dag dat we binnen kwamen als ons thuis. Er hangt misschien nog niets aan de muur en het is nog niet heel persoonlijk maar toch voelt het echt al als thuis. Er hangt zo’n enorm goede vibe in dit huis!

Zondag hebben we de katten opgehaald en de laatste dingen in Sem zijn kamertje op de plek gezet zodat hij bij thuiskomst meteen kon spelen en doen. Ik heb een beetje gedecoreerd in de slaapkamers en daarna hebben we vooral veel dozen uitgepakt. Sem zou op dinsdag thuis komen dus we hadden nog even een paar dagen voor onszelf, heerlijk!

Sem zijn kamertje! Wat is de groene driehoek toch mooi geworden!

Dinsdag kregen we de sleutel en op zondag waren we volledig over. We hebben de hele week héél hard gesjouwd, we hebben tot in de late uurtjes doorgepakt en aardig kleine oogjes na zo’n week maar dat was het helemaal waard, want wat is het fijn om nu hier te wonen! De komende maanden gaan we nog wel wat aanpassingen doen zoals deuren en glas vervangen en dan zijn we helemaal klaar. Voor nu eerst genieten van ons nieuwe thuis, wat zeker lukt! Ontzettend bedankt voor al de hulp en de leuke berichtjes daar worden we héél blij van, én uiteraard weer bedankt voor het lezen!

Liefs, XX

Volg:
Allaboutsem
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *