• Blog

  Valentijnsactie mymamacollage

  Inmiddels wonen wij een jaar in ons nieuwe huis, de grootste klussen zijn af en ik kan nu verder met …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#7 Dobbelspel en klussen in huis

  Yes, daar zijn we weer! Een dag later dan de afgelopen keren omdat ik te druk en te moe was …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#6 Sinterklaas en heel veel eten

  Een hele goede morgen lieve mensen, leuk dat je er weer bent voor een nieuwe PLOG van dit weekend! We …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Van een avondmens naar ochtendmens: zo doe je dat

  De een springt 's ochtends om zes uur zijn bed uit en de ander leeft midden in de nacht op. …

  Bekijk bericht
 • Blog

  PLOG#5: Wandelen, sinterklaasintocht en spelletjesavond

  Een hele goede maandagmorgen allemaal! Na een super mooie sinterklaasintocht en het zonnetje van gisteren zijn we weer helemaal klaar …

  Bekijk bericht
 • Blog

  HOE KIES JE DE JUISTE BASISSCHOOL?

  Over welgeteld zes maanden wordt Sem DRIE jaar, ik kan het niet geloven hoe snel hij groot wordt! Eigenlijk meteen …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#4 Sem in de dierentuin

  Goedemiddag lieve luitjes! Vandaag, iets later dan normaal de weekendplog! Wij hadden een heerlijk weekend, zonder al te veel verplichtingen …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Voor jou

  Lieve lieve kleine grote Sem Het is 29 April 2019 als ik dit schrijf en jij bent vandaag jarig! Je wordt alweer …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#3 Nieuwe telefoon, kapper & naar het strand

  Hoi allemaal! Goedemorgen! Ik begin deze week lekker vrolijk, want het was een super fijn weekend en deze week krijgen …

  Bekijk bericht
 • Recepten

  RECEPT: Zomerse Salades

  Vorig weekend vierde wij mijn verjaardag met onze vrienden. Vanuit thuis heb ik altijd meegekregen dat je je gasten niet …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#2 DE NATURIJ

  Een hele goede zondagochtend lieve mensen, het lijkt een super mooie dag te worden en wij hebben een drukke planning …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#1 SEM’ VERJAARDAGSFEESTJE!

  Leuk dat je er weer bent vandaag! Het is tijd voor een niet helemaal primeurtje op de blog want ik …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Suikervrije opvoeding?

  De mensen die mij goed kennen en die wij veel zien zijn met enige regelmaat knettergek geworden van mijn suikervrije …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Leven wij milieubewust?

  Dat de aarde aan het opwarmen is en wij met zijn alle een bijdrage moeten leveren is een feit. Tijdens …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  Even een keer iets anders!

  Goedemorgen lieve allemaal! Leuk dat je er bent voor een nieuw artikeltje op deze nieuwe maandag! Normaal gesproken komt er …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Wat wij onze kinderen mee willen geven

  Vanaf het moment dat wij wisten dat onze Semmie onderweg was voeren Bo en ik gesprekken over de opvoeding van …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Pick your battles: Peuterpuberteit

  Niemand ontgaat de peuterpuberteit en hoewel Sem nog geen 2 is zitten wij er nu al middenin. Hoe dat er hier …

  Bekijk bericht
 • Blog

  7 tips voor de lust-ik-niet-fase

  Zoals ik in deze blog al vertelde is onze alles etende baby/dreumes veranderd in een helaas alles weigerende peuter. …

  Bekijk bericht
 • Zwangerschap

  Oeps, Ik wist niet dat ik zwanger was. En al zo ver!?

  Binnen twee dagen stond ons leven op de kop, op donderdagavond zat ik met een positieve test in handen en …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Recept: Kiplasagne

  Vandaag een primeurtje op de blog! namelijk mijn allereerste recept die ik met jullie deel. Alhoewel ik mijzelf allerminst als …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Wat onze dreumes (niet) eet!

  In mijn laatste dreumes update heb ik verteld dat het eten een altijd terugkerende verassing was. Tot Sem 18 maanden was …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Sem’s bedritueel

  De meeste weten inmiddels al wel dat ik een enorme slaapkop op de wereld heb gezet. Sem slaapt vanaf dat …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Favoriete uitstapjes met Sem

  Sem en ik brengen veel tijd samen door. Doordeweeks gaat hij in de ochtend naar ‘schooltje’ en moet ik hem …

  Bekijk bericht
 • persoonlijk

  De Happy tag ♥ Dingen waar ik blij van word!

  Door Papablogger ben ik uitgenodigd om deze tag in te vullen, die kans laten we natuurlijk niet schieten dus ik …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Hoe is de verhuizing verlopen?

  Hoi allemaal! Het is maandag ochtend en tijd voor een terugblik op onze verhuizing. Twee weken geleden kregen wij de …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Kinderopvang

  Hoe doen wij het met de uren dat we aan het werk zijn. Gaat Sem naar een gastouder of naar …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Dreumes update

  Een hele goedemorgen lieve mensen, een extra artikeltje vandaag! Het is vandaag 8 januari en dat betekend dat er precies twee …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Ik ga het anders doen

  Ik ga het anders doen Goedemiddag allemaal! Vandaag even geen artikeltje maar een heel kort berichtje! De titel verraad het …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Verhuis-update

  Een tijdje terug vertelde ik dat wij een nieuw huis hebben gekocht! Super spannend en alles gaat nu ontzettend snel ( …

  Bekijk bericht
 • Blog

  De feestdagen!

  Wij hebben vakantie! Dat voelt me toch een portie lekker, kun je je vast wel voorstellen. Met de verhuizing in …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Overzicht 2018

  Nog maar een paar uurtjes en dan is het jaar alweer voorbij, wat gaat dat toch altijd ongelofelijk snel. Een …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Let’s get personal tag

  Onder het mom van elkaar beter leren kennen vul ik vandaag de let’s het personal tag in. Een mega …

  Bekijk bericht
 • Favoriete uitstapjes met Sem

  Favoriete uitstapjes met Sem

  Sem en ik brengen veel tijd samen door. Doordeweeks gaat hij in de ochtend naar ‘schooltje’ en moet ik hem tot een uurtje of twee missen, maar de rest van de dag zijn we altijd samen! Op woensdag komt mijn oma oppassen dus die dag is hij lekker thuis. Sommige mensen werken liever hele dagen, ik vind dit ontzettend fijn! Sterker nog, ik zou niet meer anders willen! We vinden het beide heerlijk om thuis een beetje rond te keutelen maar we gaan er ook graag samen op uit. Als het weer het een beetje toelaat proberen we altijd wel een rondje buiten de deur te doen. Ik vertel jullie wat wij het liefst gaan doen!

  Rondje centrum

  Wij zijn eigenlijk alledrie echte buitenmensen, vroeger als kind vond ik het prachtig om buiten te ravotten en kon je mij echt niet ongelukkiger maken dan binnen te moeten spelen. Met Bo net zo, een tikkeltje erger nog schat ik zo in! Sem is een kind van zijn ouders, ongekend, jullie kennen inmiddels de gelijkenissen maar ik blijf me iedere dag verbazen over het feit dat je gewoon een mini-me hebt rondlopen. Naar buiten dus, en het liefst met regen, in tegenstelling tot zijn ouders. Een simpel rondje door het centrum is een van de grote favorieten hier, moeder gans overal lekker rondneuzen en Sem vind alles prima zolang er maar mensen om hem heen zijn. Lekker zwaaien en naar iedere voorbijganger enthousiast hé roepen. Boodschappen idem-dito, een groot feest! En ik, ik ben gewoon apetrots 🙂

  Al sinds Sem klein is komen we heel graag bij By-kees

  Dan onze gezamenlijke favoriet, koffie drinken! Dit is een absolute uitschieter, met kop en kont boven de rest. Voor beide partijen trouwens! Sem vind het heerlijk om op zijn vaste plekje zijn standaard drankje te doen en daar rond te lopen alsof hij de koning is. Iedereen kent hem inmiddels en hij begroet ze stuk voor stuk met een luide kreet. Als echte koffie fanaat maak je mij hier ook erg gelukkig mee. Zet er een vriendin bij, taartje erin en ik ben snel tevreden. Ultiem geluk! Helemaal niet zo bijzonder en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar wij vinden dit beide ontzettend leuk!

  Sem en mama eerste keer fietsen

  Sinds vorig jaar hebben we ook het fietsen helemaal uitgevonden. Sem zijn vingertje wijst dan heel dirigerend voor zich uit met bijbehorende kreet: Dieeeee, die. Hij vind alles prachtig en even mooi. Ondertussen doen we vaak ons spelletje: welk geluid hoort bij welk dier, pret gegarandeerd!

  Dit koppie zegt genoeg!

  Als laatste toch wel een altijd goed inkoppertje, het oude trouwe krijspaleis. De een is er gek op, de ander zet geen voet binnen. Wij zitten ertussenin… We vinden het zelf verschrikkelijk, maar als je ziet dat je kindje zo onwijs geniet dan maakt de hele wereld om je heen niets meer uit en geniet je zelf ook volop. Als het echt echt echt niet anders kan qua weer en we willen toch, bijvoorbeeld met opa en oma, iets leuks gaan doen gaan we vaak naar Balorig.

  Ik ben benieuwd wat jullie het liefst ondernemen met jullie kindjes. Hebben jullie nog goede tips voor uitstapjes met een bijna peuter? Laat het vooral hieronder even weten!

  Liefs, XX

  Volg:
  Allaboutsem
  Allaboutsem
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *