Favoriete uitstapjes met Sem

Favoriete uitstapjes met Sem

Sem en ik brengen veel tijd samen door. Doordeweeks gaat hij in de ochtend naar ‘schooltje’ en moet ik hem tot een uurtje of twee missen, maar de rest van de dag zijn we altijd samen! Op woensdag komt mijn oma oppassen dus die dag is hij lekker thuis. Sommige mensen werken liever hele dagen, ik vind dit ontzettend fijn! Sterker nog, ik zou niet meer anders willen! We vinden het beide heerlijk om thuis een beetje rond te keutelen maar we gaan er ook graag samen op uit. Als het weer het een beetje toelaat proberen we altijd wel een rondje buiten de deur te doen. Ik vertel jullie wat wij het liefst gaan doen!

Rondje centrum

Wij zijn eigenlijk alledrie echte buitenmensen, vroeger als kind vond ik het prachtig om buiten te ravotten en kon je mij echt niet ongelukkiger maken dan binnen te moeten spelen. Met Bo net zo, een tikkeltje erger nog schat ik zo in! Sem is een kind van zijn ouders, ongekend, jullie kennen inmiddels de gelijkenissen maar ik blijf me iedere dag verbazen over het feit dat je gewoon een mini-me hebt rondlopen. Naar buiten dus, en het liefst met regen, in tegenstelling tot zijn ouders. Een simpel rondje door het centrum is een van de grote favorieten hier, moeder gans overal lekker rondneuzen en Sem vind alles prima zolang er maar mensen om hem heen zijn. Lekker zwaaien en naar iedere voorbijganger enthousiast hé roepen. Boodschappen idem-dito, een groot feest! En ik, ik ben gewoon apetrots 🙂

Al sinds Sem klein is komen we heel graag bij By-kees

Dan onze gezamenlijke favoriet, koffie drinken! Dit is een absolute uitschieter, met kop en kont boven de rest. Voor beide partijen trouwens! Sem vind het heerlijk om op zijn vaste plekje zijn standaard drankje te doen en daar rond te lopen alsof hij de koning is. Iedereen kent hem inmiddels en hij begroet ze stuk voor stuk met een luide kreet. Als echte koffie fanaat maak je mij hier ook erg gelukkig mee. Zet er een vriendin bij, taartje erin en ik ben snel tevreden. Ultiem geluk! Helemaal niet zo bijzonder en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar wij vinden dit beide ontzettend leuk!

Sem en mama eerste keer fietsen

Sinds vorig jaar hebben we ook het fietsen helemaal uitgevonden. Sem zijn vingertje wijst dan heel dirigerend voor zich uit met bijbehorende kreet: Dieeeee, die. Hij vind alles prachtig en even mooi. Ondertussen doen we vaak ons spelletje: welk geluid hoort bij welk dier, pret gegarandeerd!

Dit koppie zegt genoeg!

Als laatste toch wel een altijd goed inkoppertje, het oude trouwe krijspaleis. De een is er gek op, de ander zet geen voet binnen. Wij zitten ertussenin… We vinden het zelf verschrikkelijk, maar als je ziet dat je kindje zo onwijs geniet dan maakt de hele wereld om je heen niets meer uit en geniet je zelf ook volop. Als het echt echt echt niet anders kan qua weer en we willen toch, bijvoorbeeld met opa en oma, iets leuks gaan doen gaan we vaak naar Balorig.

Ik ben benieuwd wat jullie het liefst ondernemen met jullie kindjes. Hebben jullie nog goede tips voor uitstapjes met een bijna peuter? Laat het vooral hieronder even weten!

Liefs, XX

Volg:
Allaboutsem
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *