Even een keer iets anders!

Even een keer iets anders!

Goedemorgen lieve allemaal! Leuk dat je er bent voor een nieuw artikeltje op deze nieuwe maandag! Normaal gesproken komt er op maandag een informatief artikel, of iets waar ik graag over wil schrijven, maar vandaag doen we het even anders. Ik ga iets proberen wat ik eigenlijk al een hele tijd wil toevoegen maar er telkens niet van komt. Als je mij volgt op insta (zo niet zeker doen!) heb je vast al gezien dat wij een onwijs leuk weekend hebben gehad op Texel. De zon scheen, We hebben heerlijk gewandeld en gegeten en uiteraard heel erg van elkaar genoten. Het zijn ruim 45 foto’s dus kijk vooral mee als je zin hebt in veel mooie kiekjes van Texel!

Boot texel

Het is vrijdag en na mijn werk zijn we direct vertrokken richting De Helder zodat we bootje 4 hadden. Door de drukte hebben we dit niet gehaald maar zaten we precies half 5 op de boot. We gingen lopend over en werden door opa opgehaald, feest!

Klussen huis

Ondertussen krijg ik deze foto doorgestuurd, harde werkers!

We beginnen de zaterdag met een bezoekje aan de kapper, dat was hoognodig! Sem vond er het zijne van en we moesten dit keer voor het eerst alle zeilen bijzetten om hem een beetje stil te laten zitten.

Hij is weer knap! Zo leuk dit, deze twee dames zijn zussen van Sem zijn opa en knippen Sem altijd met zoveel liefde als we op Texel zijn. Toppers!!

Na zijn dutje vertrekken we rond 2 uur naar dit gezellige stukje eiland, namelijk lammetjes knuffelen! Ik wist niet eens dat dat bestond!

Sem is eerst vooral nog druk met opa en oma knuffelen.

Bij binnenkomst staat dit grote groene gevaarte er en je snapt dat Sem daar het meeste oog voor had.

We lopen langs de koetjes, die vind moeders altijd heel leuk!

AAI

Wat een beest hé! Ik riep natuurlijk als paarden meisje meteen ‘deze is mislukt hij heeft een ramshoofd’ maar dat bleek achteraf dus gewoon bij het ras te horen. Oeps.

Overal scharrelen kippetjes in de rondte, er zitten er een aantal op ooghoogte de show te stelen. Sem vind het prachtig! ‘ aai’

Deze lieverd heeft gisteren drie lammetjes gekregen, ons is verteld dat ze voor een schaap al heel oud was en dit ras normaal maar een lammetje krijgt, ze was zo ziek dat ze dachten dat ze het niet zou halen. Gelukkig knapte sinds deze dag enorm op!

De schaapjes waren niet zo’n succes, de trekkers daarentegen! Kijk ook even hoe leuk al die speel toestellen op de achtergrond.

Nog een poging, geitjes! Vind moeders ook erg leuk haha, ik roep altijd heel hard dat ik later als ik groot ben graag een koe met geitjes in mijn tuin wil hebben staan. Prachtig lijkt me dat!


Na de trekkers en het fietsen proberen we nog een keer of Sem zin heeft om ook daadwerkelijk lammetjes te aaien. Maar nee, geen rust in de kont.


Met opa’s en oma’s knuffelen is veel leuker. Ondertussen wel even kijken wat er allemaal gebeurd!

Trekker gespot! Of iets wat er op lijkt.

We lopen nog even een stukje naar buiten omdat er loopeenden zijn, Sem krijgt ineens dit geval in het vizier en heeft zijn schoenen al uit voordat wij het doorhebben. Even springen met opa en mama dus! enne ongeluk in 1…..

2……

3! Oeps! Ik moest heel hard lachen bij stuiter nummer 2, totdat hij hier aardig hard op de grond klapte. Even huilen van de schrik en weer door, bikkel!


Ik loop weer eventjes terug naar de geitjes en als ik om kijk zie ik dit dynamische trio achter me aan komen! Heerlijk!

Na nog even gespeeld te hebben besluiten we dat het wel welletjes is geweest, Sem en opa gaan nog even samen op de trekker en dan gaan we richting de haven.

We zijn hier! Visjes eten, echt een super leuk tentje! Je ziet het hier niet zo goed maar de aankleding is zo ontzettend gezellig, ze hebben er echt iets leuks van gemaakt!

Sem is dorstig na al dat drukke spelen, even lekker een appelsapje naar binnen werken.

AANVALLEN! Wat een boel eten zo, het is lékker! Ik heb er ook nog een bakje inktvisringen bij, verrukkelijk!

Omdat we toch bij de haven zijn besluiten we ook nog een klein rondje te wandelen, even kijken naar het water.

Dat handje!

Zo leuk dit! Wout kwam een bekende tegen waar we even mee hebben staan kletsen, toen ik vroeg of hij een foto wou maken van Sem en mij kwam die man zelf met het idee dat we wel even met zijn allen op de foto konden! Leuk!

Zitten ze hoor.

Ik schiet dit leuke kiekje van deze super leuke vrouw. Mijn lieve schoonmoeder, Sem zijn lieve oma, wat ben ik gezegend dat jullie ook mijn familie zijn!

Om over dit kiekje maar te zwijgen, mijn hart loopt over!

Weer richting huis! Met een omweggetje, even touren over het mooie eiland.

En deze zitten samen te keten.

Ik zie ik zie wat jij niet ziet en het is rood

Een vuurtoren! Heel slecht dit want dit is dus de eerste keer dat ik de vuurtoren van Texel zie!

We kijken nog even naar dit strandje, ik kan niet wachtten tot we hier weer kunnen vertoeven!

Als we thuis zijn gaat Sem nog even snel onder de douche en sturen we papa deze foto, hij is super hard aan het werk thuis en we missen hem erbij.

We zijn er vroeg bij deze zondag! Sem wordt om half 8 wakker en is meteen up and running. We besluiten maar naar beneden te gaan en beginnen de dag met broodjes en aardbeien. Lekker nog in zijn chillpak.


Ik krijg deze foto doorgestuurd met het verhaal dat er nog twee ramen in moeten en dat ze dan gewoon al klaar zijn! Hoe knap, het hele huis voorzien van nieuw glaswerk in amper 2 dagen. Ik ben trots.

Deze knapzak gaat zo fietsen met opa!

Klaar om te gaan!

Samen met zijn overgrootmoeder foto’s kijken op de tablet. Zo mooi dat we dit mogen meemaken!

En bij de andere oma! Spelen met Kato.

Lieve oma Rita, snel nog gedag zeggen voor we weer naar huis gaan. Kijk dan hoe groot hij hier lijkt!

Tegen 12en krijg ik bericht van Bo dat zijn neefje en zijn vriendin langs komen om een deur in te meten. We waren niet van plan om vroeg naar huis te gaan maar besluiten om toch bootje 3 te pakken.

Sem doet eerst nog een dutje, hij was in de auto in slaap gevallen en was nog zo moe! Als hij wakker wordt helpt hij Timo mee om de maten op te nemen voor de stalen deuren. Ik ben zo benieuwd hoe het gaat staan!!

Ik hoop dat jullie deze behoorlijk lange eerste ‘plog’ leuk vonden om te zien! Het beestje moet eigenlijk nog een naam hebben maar voor nu snapt iedereen wat ik bedoel met een plog! Bedankt voor het lezen weer en een fijne week allemaal!

Liefs, XX

Volg:
Allaboutsem
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *