• Blog

  Valentijnsactie mymamacollage

  Inmiddels wonen wij een jaar in ons nieuwe huis, de grootste klussen zijn af en ik kan nu verder met …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#7 Dobbelspel en klussen in huis

  Yes, daar zijn we weer! Een dag later dan de afgelopen keren omdat ik te druk en te moe was …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#6 Sinterklaas en heel veel eten

  Een hele goede morgen lieve mensen, leuk dat je er weer bent voor een nieuwe PLOG van dit weekend! We …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Van een avondmens naar ochtendmens: zo doe je dat

  De een springt 's ochtends om zes uur zijn bed uit en de ander leeft midden in de nacht op. …

  Bekijk bericht
 • Blog

  PLOG#5: Wandelen, sinterklaasintocht en spelletjesavond

  Een hele goede maandagmorgen allemaal! Na een super mooie sinterklaasintocht en het zonnetje van gisteren zijn we weer helemaal klaar …

  Bekijk bericht
 • Blog

  HOE KIES JE DE JUISTE BASISSCHOOL?

  Over welgeteld zes maanden wordt Sem DRIE jaar, ik kan het niet geloven hoe snel hij groot wordt! Eigenlijk meteen …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#4 Sem in de dierentuin

  Goedemiddag lieve luitjes! Vandaag, iets later dan normaal de weekendplog! Wij hadden een heerlijk weekend, zonder al te veel verplichtingen …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Voor jou

  Lieve lieve kleine grote Sem Het is 29 April 2019 als ik dit schrijf en jij bent vandaag jarig! Je wordt alweer …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#3 Nieuwe telefoon, kapper & naar het strand

  Hoi allemaal! Goedemorgen! Ik begin deze week lekker vrolijk, want het was een super fijn weekend en deze week krijgen …

  Bekijk bericht
 • Recepten

  RECEPT: Zomerse Salades

  Vorig weekend vierde wij mijn verjaardag met onze vrienden. Vanuit thuis heb ik altijd meegekregen dat je je gasten niet …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#2 DE NATURIJ

  Een hele goede zondagochtend lieve mensen, het lijkt een super mooie dag te worden en wij hebben een drukke planning …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  PLOG#1 SEM’ VERJAARDAGSFEESTJE!

  Leuk dat je er weer bent vandaag! Het is tijd voor een niet helemaal primeurtje op de blog want ik …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Suikervrije opvoeding?

  De mensen die mij goed kennen en die wij veel zien zijn met enige regelmaat knettergek geworden van mijn suikervrije …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Leven wij milieubewust?

  Dat de aarde aan het opwarmen is en wij met zijn alle een bijdrage moeten leveren is een feit. Tijdens …

  Bekijk bericht
 • PLOG

  Even een keer iets anders!

  Goedemorgen lieve allemaal! Leuk dat je er bent voor een nieuw artikeltje op deze nieuwe maandag! Normaal gesproken komt er …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Wat wij onze kinderen mee willen geven

  Vanaf het moment dat wij wisten dat onze Semmie onderweg was voeren Bo en ik gesprekken over de opvoeding van …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Pick your battles: Peuterpuberteit

  Niemand ontgaat de peuterpuberteit en hoewel Sem nog geen 2 is zitten wij er nu al middenin. Hoe dat er hier …

  Bekijk bericht
 • Blog

  7 tips voor de lust-ik-niet-fase

  Zoals ik in deze blog al vertelde is onze alles etende baby/dreumes veranderd in een helaas alles weigerende peuter. …

  Bekijk bericht
 • Zwangerschap

  Oeps, Ik wist niet dat ik zwanger was. En al zo ver!?

  Binnen twee dagen stond ons leven op de kop, op donderdagavond zat ik met een positieve test in handen en …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Recept: Kiplasagne

  Vandaag een primeurtje op de blog! namelijk mijn allereerste recept die ik met jullie deel. Alhoewel ik mijzelf allerminst als …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Wat onze dreumes (niet) eet!

  In mijn laatste dreumes update heb ik verteld dat het eten een altijd terugkerende verassing was. Tot Sem 18 maanden was …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Sem’s bedritueel

  De meeste weten inmiddels al wel dat ik een enorme slaapkop op de wereld heb gezet. Sem slaapt vanaf dat …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Favoriete uitstapjes met Sem

  Sem en ik brengen veel tijd samen door. Doordeweeks gaat hij in de ochtend naar ‘schooltje’ en moet ik hem …

  Bekijk bericht
 • persoonlijk

  De Happy tag ♥ Dingen waar ik blij van word!

  Door Papablogger ben ik uitgenodigd om deze tag in te vullen, die kans laten we natuurlijk niet schieten dus ik …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Hoe is de verhuizing verlopen?

  Hoi allemaal! Het is maandag ochtend en tijd voor een terugblik op onze verhuizing. Twee weken geleden kregen wij de …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Kinderopvang

  Hoe doen wij het met de uren dat we aan het werk zijn. Gaat Sem naar een gastouder of naar …

  Bekijk bericht
 • Sem

  Dreumes update

  Een hele goedemorgen lieve mensen, een extra artikeltje vandaag! Het is vandaag 8 januari en dat betekend dat er precies twee …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Ik ga het anders doen

  Ik ga het anders doen Goedemiddag allemaal! Vandaag even geen artikeltje maar een heel kort berichtje! De titel verraad het …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Verhuis-update

  Een tijdje terug vertelde ik dat wij een nieuw huis hebben gekocht! Super spannend en alles gaat nu ontzettend snel ( …

  Bekijk bericht
 • Blog

  De feestdagen!

  Wij hebben vakantie! Dat voelt me toch een portie lekker, kun je je vast wel voorstellen. Met de verhuizing in …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Overzicht 2018

  Nog maar een paar uurtjes en dan is het jaar alweer voorbij, wat gaat dat toch altijd ongelofelijk snel. Een …

  Bekijk bericht
 • Blog

  Let’s get personal tag

  Onder het mom van elkaar beter leren kennen vul ik vandaag de let’s het personal tag in. Een mega …

  Bekijk bericht
 • 7 tips voor de lust-ik-niet-fase

  7 tips voor de lust-ik-niet-fase

  Zoals ik in deze blog al vertelde is onze alles etende baby/dreumes veranderd in een helaas alles weigerende peuter. Een fenomeen wat kennelijk in vele huishoudens voorkomt. De een zegt dat het samenhangt met de nee-fase en weer een ander verteld me dat het er gewoon maar bij hoort. Door te proberen ben ik er inmiddels wel een béétje achter gekomen wat er nou precies geschreven staat in de Chinese peuter handleiding die ik kennelijk in mijn slaap geschreven heb. Ik zal de niet-altijd-doeltreffende tips met jullie delen!

  Tip 1 Samen koken

  Probeer je kindje te betrekken bij het koken, dit kan al van baby af aan! Maar zeker als ze wat ouder worden is het erg gezellig en bovendien nog handig ook! Zo heb je een klein hulpje naast je zitten en ondertussen peuzelt je kindje ook nog lekker wat groente weg. Win-win dacht ik zo.

  Tip 2 Combineren of juist niet

  Je kent ze wel, die bordjes met allemaal verschillende vakjes. Of juist de gewone ronde borden zoals wij ze hebben. Probeer te ontdekken wat jou kindje fijn vind om te gebruiken. Het ene kindje probeert liever per stukje en vindt het fijn om te ontdekken en te kiezen, terwijl de ander beter eet als alles door elkaar gehusseld is en de groentes verstopt zijn. Het is gewoon een kwestie van uitproberen, voor Sem werkt het idee dat hij een keuze heeft heel stimulerend! Wij gebruiken daardoor het liefst een vakjesbord.

  Tip 3 Zien eten doet eten

  Soms wordt er al heel hard nee geroepen terwijl er nog niks geproefd is, toch? Zo ook hier, vrij vaak zelfs. Tót meneer diezelfde vork met dat stukje wat hij absoluut niet wilde hebben in mijn mond ziet verdwijnen. Proofed my point? Geef het goede voorbeeld, en laat zelf zien hoe lekker je het eten vindt. Een beetje overtuiging helpt soms enorm!

  Tip 4 Verspreiden

  Dit is eigenlijk dé tip die ik voor jullie heb. Geef tussendoor een schaaltje met bijvoorbeeld paprika in reepjes, ik zet dat vaak tijdens het koken op het aanrecht en Sem peuzelt dan dat hele bakje in een handomdraai leeg. Vaak doe ik dit als het nog lang duurt voordat het eten klaar is, anders eet hij daarna niet meer maar je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit in de middag te doen. Dan is er genoeg ruimte nader tijd voor het avond eten!

  Tip 5 Zelf doen

  Laat je kindje lekker onderzoeken en ben vooral niet bang dat er iets vies wordt. Ik heb gemerkt dat ik wel eens het stokje letterlijk overnam tijdens het avond eten omdat Sem bijvoorbeeld net gedoucht had en dan weer helemaal vies zou worden. Dit belemmerde hem enorm in én zijn eetlust én zijn ontwikkeling, je neemt dan namelijk een leermoment af! Sem eet voortaan alles zelf en heeft hier onwijs veel plezier in. Dat moeder gans dan later de keukenvloer kan schrobben en de peuter nog een keer onder de douche kan zetten nemen we dan maar voor lief 😉

  Tip 7 Laat het los

  Dit is natuurlijk een beetje een tip waar je op kon wachten. Maar niet minder waardevol, soms heb je namelijk even iemand nodig die tegen je zegt dat het allemaal goed is en dat je er gewoon even doorheen moet. Dat is met de lust-ik-niet fase net zo. Als ze honger hebben dan eten ze wel, zo denk ik dan tenminste! Je druk maken over iets waar je op dat moment weinig invloed op hebt is zonde, heb ik ook gedaan hoor! Maar ik was er zo blij mee toen iemand tegen me zei, ‘ laat hem maar gewoon even’ ‘ hij gaat vanzelf weer eten’.

  Tot slot

  Eigenlijk op het moment dat ik al deze tips combineerde begon ik te zien dat we Sem een beetje konden sturen in zijn eetgedrag. Er lag minder druk op omdat we én in de middag al een groente-snack moment hadden én ik liet het maar gewoon voor wat het was. Dat in combinatie met het speelse van tip 1 en 2 maakte dat we nu een (bijna) peuter in huis hebben die vrijwel elke avond een groot deel van zijn bord leeg eet.

  Uiteraard ben ik super benieuwd wat jullie van de tips vinden en of je nog handige tips mist in dit lijstje! Bedankt weer voor het lezen, en tot ziens!

  Liefs, XX

  Volg:
  Allaboutsem
  Allaboutsem
  Delen:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *